Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Siria - Iordania: Membri ai Parlamentului European îndeamnă la o mai bună coordonare şi împărţire a efortului legat de ajutorarea refugiaţilor
Marian Jean Marinescu, în vizită în taberele de refugiaţi situate la graniţa dintre Siria şi Iordania
Marinescu: Criza umanitară provocată de conflictele din Siria şi presiunea rezultată asupra ţărilor vecine sunt extrem de îngrijorătoare
,17 februarie 2013,22:19 nr. afisari:3015

Europarlamentarul PDL Marian - Jean Marinesu  a efectuat, în perioada  11 - 14 februarie a.c., împreună cu Hubert Pirker, membru al Parlamentului European, o vizită în taberele de refugiaţi situate la graniţa dintre Siria şi Iordania.

Europarlamentarul  PDL Marian - Jean Marinescu a declarat:
Criza umanitară provocată de conflictele din Siria şi presiunea rezultată asupra ţărilor vecine sunt extrem de îngrijorătoare. Este, într-adevar, extrem de impresionant să vezi eforturile depuse şi ajutorul oferit refugiaţilor de către autorităţile iordaniene.

Marinescu a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă, după vizita de patru zile pe care a întreprins-o la Amman, Iordania. La rândul sau, Hubert Pirker a ţinut să remarce în mod special eforturile multor organizaţii internaţionale pentru ajutorarea refugiaţilor, dar a subliniat, totodată, necesitatea unei coordonări mai bune a acţiunilor acestor ONG-uri.

Multe dintre aceste organizaţii de ajutorare nu acţionează într-o manieră coordonată şi, de aici, apare o lipsă de eficienţă. Pentru ca ajutorul să ajungă la cei care au nevoie este nevoie de o mai bună coordonare între organizaţii.
Hubert Pirker

Marian - Jean Marinescu este de părere ca efortul legat de aceste tabere de refugiaţi să fie împărţit între statele arabe.

Iordania şi celelalte state vecine trebuie să-şi menţină graniţele deschise, pentru a accepta civilii aflaţi în pericol în Siria. Pe termen mediu, va trebui pus la punct un concept regional de securitate, împreună  cu celelalte state din zonă.
Marian - Jean Marinescu

Totodată, Hubert Pirker a atras atenţia asupra serioaselor probleme de securitate din taberele de refugiaţi. “Securitatea poate fi garantată numai dacă ofiţerii de poliţie sunt permanent la datorie”, a afirmat Hubert Pirker. O delegaţie a Comitetului Parlamentului European pentru Migraţie şi Azil a fost, zilele aceastea, într-o misiune de anchetă în Iordania, scopul fiind de a evalua situaţia refugiaţilor sirieni din zonă. Programul delegaţiei a inclus vizite în taberele de refugiaţi, în centre de luare în evidenţă, cât şi schimburi de opinii cu oficialii iordanieni şi cu reprezentanţi ai ONU şi ONG-urilor implicate.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj