Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Servicii sociale pentru minorii cu nevoi speciale
Tinerii de la PMT, o şansă în plus de integrare socială
Copiii privaţi de libertate au participat la diferite proiecte de reeducare
Asineta GÎSCAN ,19 iunie 2013,21:35 nr. afisari:4026

Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova a încheiat  proiectul educaţional “Punte pentru responsabilitate socială”. Cu această ocazie, ieri a fost organizată o manifestare care a reunit reprezentanţi ai instituţiilor statului cu rol în oferirea de servicii sociale pentru minorii cu nevoi speciale, reprezentaţi ai societăţii civile şi voluntari care s-au implicat activ în activităţile derulate în cadrul programului, precum şi specialiştii structurilor de educaţie şi asistenţă psihosocială din cadrul penitenciarului. Unul din scopurile acţiunii a fost acela de a realiza o evaluare a activităţilor derulate şi de a extrage rezultatele pozitive obţinute, pentru creionarea unor modele de bună practică, în scopul dezvoltării acestor demersuri specifice. Scopul proiectului, în ansamblul său, l-a constituit crearea  cadrului general şi a mecanismelor de interacţiune cu societatea, care să răspundă eficient nevoilor minorilor custodiaţi, în sensul formării şi dezvoltării abilităţilor specifice unui mod de viaţă responsabil.

Pentru tinerii de la Penitenciarul de Minori, proiectul «Punte pentru responsabilitate socială» a însemnat mai mult decât o şansă în plus de integrare socială.
Comisarul-şef Nicolae Tătulescu, director al PMT Craiova

În decursul anului şcolar 2012 - 2013 au fost derulate o serie de activităţi artistice şi sportive alături de parteneri din comunitate, au fost finalizate activităţi de formare profesională, iar cu sprijinul voluntarilor au fost instituite programe de tutoring pentru minorii cu nevoi speciale şi pentru cei aflaţi în dificultate.

Minorii au primit  încântaţi această iniţiativă, mai ales că aşa au putut lua contact mai uşor cu exteriorul. În toate  activităţile şi campaniile  din cadrul proiectului au fost angrenate peste 25 de instituţii ale statului şi ONG-uri partenere, 50 de voluntari şi aproximativ 100 de minori privaţi de libertate.
Monica Popescu, psiholog al PMT Craiova

De asemenea, au fost iniţiate şi derulate campanii locale de prevenire a delincvenţei juvenile, de combatere a consumului de droguri şi prevenire a traficului de persoane.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj