Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Prefectul de Dolj, prezent la deschiderea cursului de formare a inspectorilor sociali la nivel regional
Inspectorii sociali, instruiţi
Responsabil cu organizarea acestui curs la Craiova a fost Marius Simcelescu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj
Ionela PREDESCU ,24 martie 2013,22:04 nr. afisari:4897

Prefectul  Doljului, Marius Cristinel Deca, a fost prezent la deschiderea cursului de formare a inspectorilor sociali la nivel regional. Deoarece această instruire se realizează la nivel naţional, instruirea inspectorilor sociali s-a împărţit pe patru regiuni.

La eveniment au mai fost prezenţi: Adrian Toader - directorul general al Agenţiei  Naţionale  pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Lăcrămioara Corcheş - directorul general al DGAS, Cristian Spirescu - consilier al ministrului Muncii, Mihaela Grecu - directorul  DPAS, Alexandra Georgescu - directorul DIS, ANPIS, şi inspectori sociali din Dolj, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Olt şi Vâlcea.

Adrian Toader, directorul general al Agenţiei  Naţionale  pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a spus că rolul Agenţiei  Naţionale  pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în supravegherea sistemului de asistenţă socială cuprinde şi o funcţie de îmbunătăţire a sistemului prin instruirea asistenţilor sociali din primării până la sfârşitul anului. La nivel naţional există un număr de şapte milioane de beneficiari, iar numărul dosarelor suspendate în acest moment este de 84 de mii.

La rândul sau, prefectul Doljului, Marius Cristinel Deca, a concluzionat:
Dacă la nivel naţional sunt peste 84 de mii de dosare, înseamnă că la nivelul judeţului Dolj situaţia se prezintă astfel: din datele existente la nivelul judeţului rezultă că, în semestrul I al anului şcolar 2012 - 2013, numărul total al copiilor din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei care au înregistrat absenţe este următorul - la un număr de 630 de familii beneficiare ai căror copii au înregistrat între 10 şi 19 absenţe nemotivate, s-a dispus de către AJPIS Dolj diminuarea cu 20 la sută a cuantumului alocaţiei pentru susţinerea familiei, pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 1 februarie a.c. Diminuarea cu 50 la sută a cuantumului alocaţiei pentru susţinerea familiei, pentru o perioadă de trei luni, la un număr de 14 familii beneficiare ai căror copii au înregistrat 20 de absenţe nemotivate începând cu data de 1 februarie a.c. Suspendarea plăţii alocaţiei pentru susţinerea familiei pentru o perioadă de şase luni la un număr de 688 de familii beneficiare ai căror copii au înregistrat peste 20 de absenţe nemotivate, începând cu data de 1 februarie. Din cele expuse înţeleg că statutul inspectorului social va căpăta un caracter special, statut prin care se vor modifica rolul şi atribuţiile sale, în sensul extinderii acestora în domeniul investigării sociale. Pentru instrumentarea sesizărilor şi autosesizărilor pentru reperarea fraudelor, erorilor şi corupţiei, precum şi căile de comunicare şi raportare pentru personal şi public.

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj