Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Bogdan ne cere din nou ajutorul
Tânărul de 17 ani a găsit speranţa în America. Medicii i-au spus că va fi bine
Ana - Maria Constantinescu ,19 mai 2013,22:24 nr. afisari:4024

Tot mai multe persoane, întâmpină dificultăţi în a duce o viaţă normală. Mulţi dintre noi au nevoie de intervenţii chirurgicale costisitoare pentru a fi sănătoşi, iar banii în ziua de astăzi sunt o problemă.

Este şi cazul tânărului Bogdan Oprea, din Craiova, pe care “Ediţie Specială” l-a adus în faţa dumneavoastră şi în urmă cu câţiva ani. În vârstă de 17 ani, tânărul duce o luptă acerbă pentru supravieţuire încă de când s-a născut. Suferă de tetrapareză spastică, o formă de paralizie cerebrală, care afectează membrele, şi encefalopatie cronică infantilă. Recent i-a fost descoperită şi o miopie severă. Boala l-a ţintuit în scaunul cu rotile.

Mama i-a fost mereu sprijin. De 10 ani, singurul sprijin, întrucât tatăl a decis să îi părăsească. Cornelia Oprea a strâns bănuţ cu bănuţ, a făcut credite în bănci şi şi-a dus copilul la medici. Până acum însă, Bogdan nu a fost vindecat. Anul trecut, printr-o campanie umanitară derulată la Craiova, a primit bani de avion şi a reuşit să îşi ducă băiatul la o echipă de specialişti de la Spitalul de Copii din Los Angeles.

Eu am doi gemeni. Alexandru este perfect normal, însă Bogdan se luptă cu această boală urâtă. Încă de când avea trei luni am mers cu el la medici. A trecut prin mai multe operaţii, dar nu s-a făcut bine. Dar nu renunţ, medicii din America mi-au dat speranţe. Mi-au spus că băiatul meu are mari şanse de recuperare şi ne aşteaptă în această vară la operaţie.
Cornelia Oprea

Femeia a renunţat şi la serviciu. Din decembrie anul trecut stă acasă cu Bogdan. “Înainte am mai plătit femei să stea cu el, cât eram eu la lucru. Dar nu mai am nici bani pentru asta, iar de el nimeni nu are mai bine grijă decât mine”, a spus mama băiatului. Cornelia Oprea speră să reuşească să îl opereze pe Bogdan în America. Singurul neajuns sunt banii.

Operaţia costă 10.000 de euro şi ne mai trebuie şi banii de bilete. Nu mai am de unde să iau. Sper ca un om cu suflet mare să ne ajute. Până la urmă, îmi voi vinde şi apartamentul, numai să îmi fac băiatul bine. Medicii de acolo ne-au spus că băiatul meu va fi sănătos, dar trebuie să o luăm de la zero.
Cornelia Oprea

Bogdan are o şansă la o viaţă normală. Fiecare dintre noi îl poate ajuta să trăiască sănătos. Toţi cei care vor să contribuie la sănătatea lui Bogdan pot face donaţii în contul în lei deschis pe numele mamei:  RO74BRDE170SV94606751700

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj