Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Alege sănătatea, nu drogurile!
Asineta GÎSCAN ,25 iunie 2013,15:14 nr. afisari:3666
Agenţia Naţională Antidrog susţine şi în acest an Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, ce va avea loc miercuri, 26 iunie. Mesajul din acest an, propus de UNODC pentru ziua de 26 iunie, este "Alege sănătatea ca prioritate în viaţă, nu drogurile!", dorind să tragă un semnal de alarmă cu privire la creşterea cererii de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) şi efectele nocive pe care acestea le au asupra sănătăţii.
Pentru marcarea zilei de 26 iunie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj va  organiza mai multe activităţi: la Biblioteca Judeţeană "Alexandru şi Aristia Aman" Craiova va avea loc expoziţia cu lucrările elevilor de gimnaziu şi liceu, precum şi festivitatea de premiere a celor mai bune creaţii, în cadrul proiectului comun "Drogurile nu te fac un personaj tragic ... ci doar unul în afara poveştii !". De asemenea, va avea loc şi o întâlnire publică în sala video a Instituţiei Prefectului – Judeţul Dolj, cu tema "Alege sănătatea ca prioritate în viaţă, nu drogurile!". În parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova, se va desfăşura o activitate de informare a populaţiei generale cu privire la riscurile consumului de droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice). Membrii şi voluntarii CPECA Dolj vor purta discuţii cu persoanele aflate parc şi vor distribui pliante informative realizate de Agenţia Naţională Antidrog, Asociaţia Europrotector România şi Asociaţia Tinerii Luptă Împotriva Viciilor Mileniului III.
Penitenciarul Pelendava va prezenta joi, 27 iunie, o acţiune de informare / conştientizare a persoanelor private de libertate, cu privire la efectele şi riscurile consumului ilicit de droguri.
Cum bine se ştie, drogurile au devenit, în ultimele decenii, o adevarată problemă în rândul tinerilor, ce cad  tot mai des în astfel de capcane.
 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj