Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
De la suflet, la suflet!
Concert caritabil pentru elevii de la «Sf. Mina»
Studenţii Facultăţii de Drept din Craiova s-au implicat în strângerea de fonduri
Asineta GÎSCAN ,28 noiembrie 2013,00:03 nr. afisari:3576

Tinerii studenţi ai Facul-tăţii de Drept din Cra-iova, împreună cu membrii organizaţiei ELSA şi-au dat mâna pentru a strânge fonduri, care au fost donate elevilor de la Şcoala Gimnazială Specială ,,Sf. Mina’’. Aproximativ 200 de viitori avocaţi, judecători, notari sau jurişti au participat ieri-seară la un concert caritabil, care s-a desfăşurat în incinta noului sediu al Facultăţii de Drept. Momente artistice deosebite au fost puse în scenă de elevii Liceului de Artă ,,Marin Sorescu’’, dar şi de vocile de aur ale facultăţii-gazdă. Cu toate acestea, cel mai emoţionant moment al evenimentului l-a constituit piesa de teatru interpretată chiar de micuţii de la ,,Sf. Mina’’.

Eugenia Pascu: «Studenţii de la Facultatea de Drept socializează cu elevii noştri»

Acum ceva timp, un profesor de la Facultatea de Drept împreună cu doi tineri studenţi de la organizaţia ELSA au venit şi au spus că doresc să facă un concert caritabil pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Specială << Sf. Mina >>. Concertul se intitulează << Drept la inimă >>, deoarece aceşti copii au reuşit să pătrundă în inimile studenţilor şi profesorilor de aici. De altfel, şcoala noastră colaborează foarte bine cu ei de câţiva ani. Tinerii care studiază în cadrul instituţiei de învăţământ superior fac practică la  << Sf. Mina >>, derulând proiecte despre care nimeni nu a ştiut nimic până în acest moment. Ei ies cu copiii în oraş în fiecare weekend, organizează diferite jocuri. Pe scurt, socializează extrem de bine. Elevii noştri învaţă să aibă prieteni şi într-adevăr reuşesc să lege prietenii minunate. În această seară  ( n.r.- ieri) participă 16 copii, pentru că atât am avut capacitatea microbuzului, graţie Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului, care ne sunt mereu alături atunci când derulăm un proiect.  Ceilalţi copii au avut mai înainte teatru în şcoală pentru că este normal şi corect ca şi ei să se distreze. O parte din ei au regizat piesa de teatru pe care o vor pune astăzi ( n.r. – ieri ) în scenă şi vom vedea concertul pe care cei de la ELSA împreună cu elevii de la Liceul de Artă  <<  Marin Sorescu >> l-au pregătit.
A declarat Eugenia Pascu, managerul Şcolii Gimnaziale Speciale “Sf. Mina’”

Unii elevi rămân la şcoala specială chiar şi în vacanţe

Banii strânşi în urma evenimentului caritabil vor fi folosiţi exclusiv pentru a mai fi acoperite anumite necesităţi ale elevilor.

Cu banii strânşi mi-aş dori să pot angaja o infirmieră şi un instructor de educaţie. La Şcoala Gimnazială Specială << Sf. Mina >> copiii rămân şi în vacanţe spre deosebire de celelalte şcoli speciale. O altă variantă ar fi să cumpărăm anumite lucruri care să folosească elevilor noştri.
A completat Eugenia Pascu, managerul Şcolii Gimnaziale Speciale ,,Sf. Mina’’

Proiectul a fost pregătit cu multă migală timp de două luni

Un rol important în derularea acţiunii l-au avut tinerii studenţi craioveni, care timp de aproape două luni şi-au direcţionat atenţia doar către acest proiect, astfel încât micuţii de la ,,Sf. Mina’’ să poată fi ajutaţi.

În derularea proiectului s-au implicat, în primul rând, studenţii de la Facultatea de Drept, care fac parte din organizaţia ELSA. Aşteptăm undeva în jur de 150-200 de studenţi participanţi. Ei nu au făcut altceva decât să promoveze o seară destul de interesantă pentru strângerea de fonduri în scopul donării banilor pentru Şcoala Gimnazială Specială << Sf. Mina >>.
A declarat lect. univ. Robert Bischin

«Biroul Local Elsa Craiova a contribuit foarte mult la derularea acestei acţiuni!’»

Am organizat acest eveniment caritabil în colaborare cu Facultatea de Drept. Am vrut să-i ajutăm pe elevii de la << Sf. Mina >> să strângem nişte bănuţi pentru necesităţilor lor. La acest eveniment vor cânta colegi de-ai mei. Totodată, avem şi invitaţi de la Liceul de Artă << Marin Sorescu >>, care vor desfăşura un program artistic. Elevii de la << Sf. Mina >> vor pune în scenă o piesă de teatru foarte interesantă. Organizăm acest proiect cam de o lună şi jumătate, două. Biroul Local Elsa Craiova a contribuit foarte mult la derularea acestei acţiuni. De asemenea, alţi zece colegi de-ai mei ne-au sprijinit prin organizarea chestiunilor care ţin de tehnică.
A precizat Smaranda Cojocaru, vicepreşedintele pe departamentul Seminarii şi Conferinţe ELSA Craiova

 
Curs valutar BNR - 23-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj