Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Lucrează mărţişoare din lut ca să ajute copiii aflaţi în nevoie
Aproape de cei aflaţi în dificultate
Fundaţia «Cuvântul care Zideşte» pregăteşte campania «Dar cu drag de mărţişor»
Ionela PREDESCU ,4 februarie 2013,22:20 nr. afisari:3034

Zeci de voluntari ai fundaţiei “Cuvântul care Zideşte”, din cadrul Mitropoliei Olteniei, au început lucrul pentru campania umanitară “Dar cu drag de mărţişor”, care va fi lansată la sfârşitul acestei luni. Pentru această acţiune, în fiecare zi, copiii voluntari ajung la sediul fundaţiei, unde creează mărţişoare din lut, pe care le pictează, astfel încât acestea să fie depuse spre vânzare, în scopuri caritabile.
Done - Anghel Lidia are şase ani şi, alături de sora ei mai mare cu doi ani, Carina, sunt printre voluntarii care au ales să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie de sprijin. De câte ori găsesc timp, după programul de la şcoală, cele două surioare petrec câteva ore bune la fundaţie, modelând lutul şi colorându-l în cele mai alese modele. Cele două fetiţe spun că această experienţă este nouă pentru ele şi că se bucură că gestul lor le va fi de folos copiilor neajutoraţi.


Am colorat fluturaşi, flori, copaci, în culori cât mai deschise, mai vii. Îmi place să pictez, o să vin aici ori de câte ori sunt mai liberă.
Carina


Reprezentanţii fundaţiei “Cuvântul care Zideşte” spun că această campanie se desfăşoară an de an şi că suma obţinută din vânzarea mărţişoarelor va fi folosită pentru un caz umanitar. De asemenea, o parte din banii adunaţi în urma campaniei va fi utilizată pentru continuarea lucrărilor de pictură a saloanelor de la Secţia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă, realizate de un grup de voluntari, coordonaţi de prof. Cătălin Ostroveanu.


Campania« Dar cu drag de mărţişor» este în tradiţia fundaţiei, ne bucurăm de sprijinul copiilor voluntari şi a cadrelor didactice, care au răspuns de fiecare dată apelului nostru. Până la acest moment, ni s-au alăturat copiii de la colegiul naţional «Elena Cuza», colegiul naţional «Fraţii Buzeşti», şcoala gimnazială «Nicolae Bălcescu», şcoala gimnazială «Sfântul Gheorghe» şi şcoala numărul 36 şi sperăm că şi în a doua etapă a campaniei, cea în care vom distribui mărţişoarele lucrate, ni se vor alătura şi alte unităţi de învăţământ.
Cristina Stamatoiu, director executiv al fundaţiei «Cuvântul care Zideşte»

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj