Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Atribuţiile vicepremierilor, reanalizate
USL se întruneşte astăzi în şedinţă
Vera IONESCU ,11 februarie 2014,00:09 nr. afisari:1501

Partidele care compun USL se întrunesc astăzi în şedinţă. Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat că la întâlnire partidele vor veni cu propunerile pe care le doresc de modificare a structurii Guvernului. Iohannis a mai zis că după ce se va ajunge la un acord în USL se va merge în Parlament pentru validare. Şi asta pentru că PNL a propus ca Iohannis să preia funcţia de vicepremier şi ministru de Interne.

Lucrurile par simple la prima vedere. În realitate, e o birocraţie destul de complicată.
A spus Iohannis

O întâlnire a USL a avut loc şi luni Vila Lac 1, dar nu s-a ajuns la un acord.

Nu am ajuns la o concluzie, pentru că nu ne-am propus asta. O altă întâlnire va avea loc mâine, la care vine toată lumea pregătită cu propunerile pe care vrea să le facă.
A declarat Iohannis

PSD nu va opera modificări în structura Guvernului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va modifica atribuţiile vicepremierilor.

Mâine(n.r. astăzi) asta discutăm, pentru că nu se poate, în baza hotărârii 45 din 2012 a Parlamentului - funcţia de viceprim-ministru e legată de cea de ministru de finanţe, ori în momentul în care se leagă de cea de ministru de Interne, trebuie o nouă hotărâre a Parlamentului.
A spus Ponta

Pe de altă parte Ponta a spus  că PSD nu va opera modificări în structura Guvernului. Dan Nica va fi singurul social-democrat care va părăsi Executivul.

PSD nu face modificări de oameni la ministere, singurul care va pleca va fi Dan Nica, va candida la PE, dar nu pleacă chiar acum, ci probabil înanite de campanie.
A precizat Victor Ponta

Ponta a mai afirmat că Gabriel Oprea nu va fi retras din funcţia de vicepremier: “ Cum să-l retragem, de ce să-l retragem?”, a spus Ponta. În Parlament se va merge pentru îmbunătăţirea activităţii Guvernului, a mai declarat Ponta.

Ideea nu e să mergem în faţa Parlamentului doar ca să trecem funcţia de viceprim-ministru de la Finanţe la Interne, ci să vedem ceea ce putem să îmbunătăţim în activitatea Guvernului. Se împlinesc aproape doi ani de când activăm şi cu această ocazie vii şi ceri sprijin pentru ceeea ceea ce e nevoie - să îmbunătăţeşti partea de funcţionare.
Victor Ponta, preşedinte PSD

PNL l-a propus pe prim-vicepreşedintele partidului, Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru de Interne. În plus, liberalii vor ca acesta să ocupe şi funcţia de vicepremier, lăsată liberă după demisia lui Chiţoiu. Daniel Chiţoiu a fost ministru al Finanţelor Publice.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj