Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
PDL OLT ÎN ZODIA EXCLUDERILOR
Dragoş OSTROVEANU ,23 iulie 2013,01:23 nr. afisari:2089

O nouă excludere din PDL Caracal. De data aceasta este vorba despre Claudiu Matei, preşedintele organizaţiei municipale. Până acum s-au făcut excluderi dintre cele mai importante: Marian Vasile, primarul comunei Studina şi preşedintele organizaţiei din această localitate, şi Mariana Gheorghe, preşedintele organizaţiei locale Balş. Să nu uităm că Marian Vasile este singurul primar PDL din judeţul Olt care şi-a recâştigat mandatul la alegerile locale din vară. Judeţul are aceleaşi preocupări, copiind măsurile drastice ale centrului, care a aprobat suspendarea europarlamentarului Cristian Preda din partid.

Liderii centrali chiar au făcut declaraţii tranşante în acest sens. De exemplu Vasile Blaga:
PDL este în plin proces de reconstucţie. Excluderile nu sunt o ţintă. Nu avem o listă de excluderi. (…) Dar dacă discutăm astfel despre Cluj sau Alba, ce să spunem despre Olt, unde avem un singur primar?

Culmea oltenismului: şi pe acela l-au exclus. Mircea Toader: “Trebuie luată şi o astfel de măsură dacă nu se respectă statutul.” Coincidenţă sau nu, Marian Vasile, Mariana Gheorghe şi Claudiu Matei au susţinut moţiunea propusă de Elena Udrea la alegerile interne ale formaţiunii. Elena Udrea a încercat să ia apărarea membrilor de partid excluşi, având o opinie clară în privinţa lui Marian Vasile, primarul PDL din Olt: “Nu voi accepta ca susţinătorii mei să fie sancţionaţi pentru opţiunea lor prin excludere.

Vicepreşedintele PDL Olt Cătălin Uşurelu şi-a dat demisia în cadrul şedinţei, declarând că nu doreşte să facă parte dintr-o formaţiune politică în care valorile şi statutul nu sunt respectate. PDL Balş a avut rezultate bune de-a lungul timpului: 35 la sută la alegerile locale, 43 la sută la referendum şi a fost pe primul loc ca număr de voturi la alegerile parlamentare.În acest context, organizaţia PDL Olt îşi pierde uşor - uşor toţi liderii şi membrii care, în urmă cu câteva luni, au încercat să refacă un partid greu încercat după ce a intrat în opoziţie.

Scandalul a început când Mariana Gheorghe a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte al PDL Balş, alegerea fiind considerată nestatutară, pentru că nu a cerut validarea candidaturii din partea Biroului Politic Judeţean.În urma acestui scandal, Biroul Permanent Judeţean al PDL Olt a decis retragerea sprijinului politic şi excluderea Marianei Gheorghe pentru abateri de la statut, la propunerea Anei Anghel, preşedinta Comisiei de Litigii din cadrul organizaţiei. Mariana Gheorghe consideră excluderea sa ca fiind nestatutară, deoarece nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru luarea unei asemenea decizii.Domnia sa a contestat hotărârea la Biroul Politic Naţional, acolo unde va da cu ochii de Vasile Blaga, împotriva căruia s-a poziţionat la congresul din martie pentru alegerea preşedintelui PDL, votând în favoarea Elenei Udrea.

De precizat că, odată cu pierderea calităţii de membru al partidului, Mariana Gheorghe pierde şi mandatul de consilier judeţean, câştigat pe listele PDL.Urmând exemplul primarului Marian Vasile, Mariana Gheorghe şi Claudiu Matei nu vor ieşi din politică.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj