Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Deputatul Gigel Ştirbu, preşedinte interimar al PNL OLT
Dragoş OSTROVEANU ,29 iulie 2013,01:32 nr. afisari:2210

În urma demisiei în bloc a Biroului Politic Judeţean al liberalilor olteni, conducerea naţională avea obligaţia, conform statutului, să numească o conducere interimară. Şi l-a ales pe deputatul Gigel Ştirbu.
În mediul politic oltenesc se vorbea că preşedinte interimar va fi deputatul Gigel Ştirbu, aşa cum se discuta că ar fi vorba de o schimbare de ştafetă între Ioan Ciugulea şi deputat. Se pare că Ştirbu are undă verde din partea celor de la Bucureşti pentru a prelua frâiele organizaţiei judeţene. O preluare democratică, paşnică, fără cutremure în organizaţia judeţeană şi cele locale, o preluare “de catifea”, cum se discuta pe culoarele sediilor de partid.

Liberalii de rând din Olt îşi pun speranţele în noul preşedinte. Sunt destule probleme de rezolvat: ieşirea din conul de umbră în care se află PNL în judeţ, numirea unui număr foarte mic de membri de partid în funcţii de directori ai instituţiilor deconcentrate, creşterea scorului electoral, schimbarea imaginii de coleg de categoria a doua în coaliţia USL, problema spinoasă a schimbării viceprimarului liberal cu unul social-democrat la Corabia etc. Un lucru este cert: liberalii au respectat protocolul USL, în timp ce PSD l-a mai încălcat, un exemplu find schimbarea viceprimarului PNL de la Corabia. Organizaţia judeţeană PNL s-a mulţumit să organizeze o conferinţă de presă în care a înfierat atitutdinea PSD şi atât. Culmea este că viceprimarul Corabiei Elvis Marancea este şi preşedintele filialei naţional-liberale din acest oraş.

Din cauza aspectelor amintite, au apărut numeroase nemulţumiri în interiorul organizaţiei judeţene, liberalii reproşându-i preşedintelui Ioan Ciugulea faptul că nu le reprezintă interesele atunci când se aşază la masa negocierilor cu cei din PSD. Ca la orice schimbare din politica românească, membrii cu funcţii de partid sau simpli îşi exprimă încrederea că noul preşedinte va aduce un suflu nou în politica liberală. Un lucru important de ştiut este că primarii tineri liberali îl susţin pe deputat în noua funcţie.

Întrebaţi de situaţia existentă, fruntaşii liberali declară sus şi tare că este doar o problemă de procedură, de organizare. Speranţa şi încrederea liberalilor în Gigel Ştirbu este mare. Se speră ca noua conducere să reprezinte cu o mai mare putere doleanţele în faţa PSD şi se aşteaptă ca rezultatele să fie maxime.Contactat, preşedintele interimar a promis că va veni cu detalii, pentru presă, în această săptămână. Vom vedea dacă aceste speranţe se vor materializa sau vor rămâne, în continuare, în stadiul de vise.

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj