Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
ALEGERI LA PDL OLT
Dragoş Ostroveanu ,14 octombrie 2013,00:06 nr. afisari:2277

Aşa cum prevedeam pe 10 octombrie a.c., în articolul “Preşedintele PDL, Vasile Blaga, în vizită la Olt”, liderul democrat-liberalilor a venit să-i consolideze poziţia de lider preşedintei interimare Siminica Mirea. În conferinţa de presă organizată cu prilejul acestei vizite, liberal-democrata a anunţat data de 29 noiembrie ca dată a alegerilor judeţene în cadrul partidului. Alegerile în organizaţiile locale vor intra pe mod automat, având în vedere că ar trebui organizate până când se vor desfăşura cele judeţene. Multe organizaţii locale sunt în situaţia de interimat, un exemplu fiind cea din Caracal, a doua ca mărime şi importanţă.

Ca notorietate şi putere locală, doar două persoane pot avea pretenţii la funcţia supremă în partid în Olt: Ana Anghel din Slatina şi Mariana Gheorghe din Balş. Trebuie să reamintim că organizaţia judeţeană Olt a votat moţiunea lui Vasile Blaga la alegerile naţionale. Marea problemă a organizaţiei judeţene este faptul că mulţi membri de partid şi persoane importante au migrat la formaţiunile de guvernământ.

Vasile Blaga a afirmat că este încrezător în conducerea filialei judeţene de partid. Referitor la organizaţia PDL Olt, liderul naţional a declarat că are aşteptări mari de la aceasta. La ora actuală, organizaţia olteană mai are un singur primar, cel din comuna Crâmpoia, care, întâmplător, este soţul preşedintei. Având în vedere zestrea formaţiunii, este normal să existe un orizont de aşteptare şi de reuşite.Conform celor spuse de preşedinta PDL Olt, în judeţ mai există organizaţii în 85 la sută din localităţi.Vasile Blaga a mai fost în judeţul Olt de sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena de ziua comunei Crâmpoia, acolo unde primar este soţul preşedintei.

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj