Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Valeriu Zgonea, la Conferinţa preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Uniunii Europene
Ionela PREDESCU ,22 aprilie 2013,20:28 nr. afisari:3811

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, participă, în zilele de 22 şi 23 aprilie, la Nicosia, la lucrările Conferinţei preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment organizat de Parlamentul din Cipru. În cursul zilei de ieri, Valeriu Zgonea a avut o serie de discuţii bilaterale cu şefii delegaţiilor din Franţa, Marea Britanie, Macedonia şi Portugalia, preşedintele Camerei Deputaţilor discutând cu omologii săi atât despre problemele comunităţilor de români din statele europene, cât şi despre dificultăţile pe care le întâmpină toţi cetăţenii europeni şi măsurile necesare pentru realizarea unei adevărate coeziuni sociale la nivelul Uniunii Europene.

În cadrul lucrărilor Conferinţei preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, la sesiunea având ca temă de dezbatere articolul 13 al Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa Uniunii Economice şi Monetare, Valeriu Zgonea a subliniat rolul sporit al parlamentelor naţionale în Uniunea Europeană, exprimând sprijinul cu privire la organizarea şi promovarea unei conferinţe a reprezentanţilor comisiilor relevante din cadrul Parlamentului European şi a reprezentanţilor comisiilor relevante din cadrul parlamentelor naţionale, pentru a dezbate politicile bugetare şi alte aspecte care fac obiectul tratatului menţionat.

Considerăm utilă o convenţie permanentă, independentă, pe format de conferinţă, care să unească parlamentele naţionale şi Parlamentul European, pentru a dezbate principalele reforme în desfăşurare privitoare la Uniunea Economică şi Monetară. O astfel de conferinţă ar creşte influenţa parlamentelor naţionale, oferindu-le oportunitatea de a adopta o poziţie proactivă în cadrul acestui proces.
Valeriu Zgonea

Astăzi, 23 aprilie, preşedintele Camerei Deputaţilor va susţine o alocuţiune în cadrul sesiunii cu tema “Coeziunea socială în vremuri de austeritate - ce pot face parlamentele naţionale”, România fiind interesată de promovarea unei Uniuni puternice, capabile să ofere un viitor mai bun tuturor cetăţenilor săi. Conferinţa preşedinţilor de Parlamente din statele membre UE supraveghează coordonarea activităţilor interparlamentare la nivelul UE şi reuneşte preşedinţii parlamentelor statelor membre şi al Parlamentului European.

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj