Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Schimbare la vârf de instituţie
Ponta: Vom avea altă conducere la ANSVSA
Premierul României a declarat ieri, la începutul şedinţei de guvern, că Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va avea o altă conducere
(S. M.) ,13 martie 2013,20:49 nr. afisari:3571

Am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii, cu preşedintele ANSVSA. Vom lua astăzi măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA, în aşa fel încât pe de o parte să avem o comunicare mai bună, mai eficientă, pe de altă parte să avem nişte proceduri mai clare. (...) Cred că trebuie să fim foarte stricţi în ce facem şi nu trebuie să naştem panică. (...) O să avem o altă conducere la ANSVSA.
Victor Ponta

Premierul a subliniat că va susţine cele mai radicale măsuri împotriva celor care încalcă standardele vizând siguranţa alimentară.  

Urmăresc cu foarte mare preocupare - şi ministrul Agriculturii de asemenea - toate semnalele pe care le primim referitoare la siguranţa alimentară, la procedurile sanitar-veterinare. Cred că este un domeniu extrem de important şi extrem de sensibil. Pe de o parte, ANSVSA, în ultima lună şi jumătate, declanşând controale, a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese şi de nereguli şi e bine că le constată şi că se iau măsuri şi voi susţine în totalitate cele mai radicale măsuri împotriva celor care nu respectă standardele.
Ponta

Pe de altă parte, premierul a semnalat că trebuie evitat riscul de a cădea într-o “panică naţională şi europeană”, să constatăm că “nimic nu mai putem să mai consumăm”.
Ponta a arătat că, pe lângă mesajul către populaţie vizând siguranţa alimentară, important este să nu fie afectat interesul economic al producătorilor, care, după ce s-au confruntat anul trecut cu seceta, anul acesta au noi probleme, ca urmare a “descoperirilor”.

Este un domeniu care în ultimii ani nu a fost suficient de bine controlat. (...) Trebuie să luăm măsuri. (...) Pentru mine, ca prim-ministru, este extrem de important ca acest domeniu să funcţioneze foarte bine şi să arătăm pe plan naţional, pentru populaţia României, şi pe plan european, pentru toţi cei care beneficiază de exporturi din România, că există un sistem care funcţionează perfect.
Ponta

Premierul Victor Ponta s-a declarat marţi nemulţumit de prestaţia preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Mihai Ţurcanu, precizând că nu poate lua el, în calitate de prim-ministru, măsuri în mod direct în ceea ce-l priveşte pe acesta.

 
Curs valutar BNR - 20-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj