Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Ponta: Dezbaterile privind MCV şi Schengen şi bugetul UE «nu sunt aşa de simple» cum par pentru «unii de la Bucureşti»
(S. M.) ,14 martie 2013,22:08 nr. afisari:3491

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi că dezbaterile privind MCV şi Schengen şi bugetul UE “nu sunt aşa de simple” cum par pentru “unii de la Bucureşti”.

Am văzut şi astăzi poziţia comisarului european Fule legată de MCV şi Schengen, asta înseamnă că lucrurile nu sunt aşa de simple cum par pentru unii din cei de la Bucureşti. Bugetul este extraordinar, dar iată, toată lumea, inclusiv PPE, votează împotrivă, MCV se leagă de Schengen, dar uite, comisarul european spune că nu este normal. Lucrurile se tratează mult diferit faţă de stilul care a rămas: cine este cu Băsescu zice că este aşa şi cine este contra, invers. Ştiu doar că toate grupurile politice importante - Grupul PPE, Grupul social-democrat şi cel democrat-liberal - au decis pentru adoptarea acelei rezoluţii care dă conducerii Parlamentului un mandat de negociere cu CE şi Comisia Europeană şi că o să vedem ce se întâmplă în continuare. Noi suntem membri ai UE şi practic încă nu se consideră adoptat bugetul până nu se finalizează aceste negocieri între instituţiile europene.
Premierul, înaintea  Adunării Generale a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România

Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a apărat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) cu un citat din concluziile Consiliului Afaceri Generale de luni privind MCV, text care de altfel s-a dovedit a fi sursa favorită de inspiraţie şi pentru eurodeputaţii PDL în cadrul dezbaterii dedicate acestui subiect miercuri seară, în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg.

A fost într-adevăr o dezbatere extrem de interesantă. Am auzit pe foarte mulţi dintre dumneavoastră referindu-se la calendarul eliminării MCV-ului. E interesant că nimeni nu s-a referit la calendarul rezolvării recomandărilor făcute în cadrul MCV. Vorbim despre respectarea statului de drept în ţările membre, şi asta se discută în mod regulat şi MCV-ul este un instrument relevant în acest sens. Comisia Europeană va continua să monitorizeze progresele României şi Bulgariei, aşa cum a făcut-o şi până acum.
Stefan Fule, la finalul dezbaterii din plenul CE

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj