Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
S-a rupt lanţul de iubire
Mesaj pentru parlamentari: «Vă aşteptăm în 2016!»
La un an de la alegeri, craiovenii nu prea ştiu cine îi reprezintă în Cameră sau Senat
Georgiana Roxana LEANA ,10 decembrie 2013,00:15 nr. afisari:3593

Când vine vorba de aleşii locali care îi reprezintă în Parlament, craiovenii nu mai ştiu nici măcar pe cine “au dat cu ştampila”, darămite să cunoască pe reprezentantul lor în Senat sau Camera Deputaţilor. Astăzi se împlineşte un an de când 20 de aleşi au plecat din Dolj să ne reprezinte la Bucureşti. 15 de drept iar alţi cinci la redistribuire. Iar craiovenii nu prea au cuvinte de laudă la adresa acestora.

În 2012, Doljul a trimis 20 de parlamentari care să reprezinte interesele alegătorilor la Bucureşti. Paradoxul  legii electorale a făcut ca numărul de aleşi să fie suplimentat cu cinci, prin redistribuirea la care Doljul a beneficiat din plin. Astfel, în Senatul României au plecat următorii: Cristiana Anghel (USL), Mărinică Dincă (ARD), Antonie Solomon (PPDD – acesta şi-a pierdut ulterior mandatul, după ce a fost arestat) în Colegiul 1; Fifor Mihai Viorel (USL) în Colegiul 2; Florea Voinea (USL) în Colegiul 3; Mario Ovidiu Oprea (USL) în Colegiul 4 şi Mircea Geoană, pentru Colegiul 5. În Camera Deputaţilor au plecat: Cosmin Enea (USL) şi Gigi Neţoiu (PPDD) pentru Colegiul 1; Nicolae Vasilescu (USL) şi Constantin Dascălu (ARD) pentru Colegiul 2; Ionuţ Stroe pentru Colegiul 3 şi Florentin Gust pentru Colegiul 4. Aceştia sunt deputaţii de Craiova. În judeţ, avem următoarea distribuire: Colegiul 5 - Petre Petrescu (USL), Colegiul 6 – Claudiu Manda; Colegiul 7 – Mihai Voicu (USL), Colegiul 8 - Daniel Iane (USL) şi Ştefan Stoica (ARD); Colegiul 9- Valeriu Zgonea (USL)   şi Colegiul 10 Ion Călin.

La fix un an, aşa cum spuneam, craiovenii nu prea ştiu cine îi reprezintă în Parlament şi au, în general, o părere proastă despre aleşi.

Nu ştiu şi nici nu mă interesează cine mă reprezintă din Parlament în cartierul meu, am votat cu PSD, indiferent dacă mă păcălesc sau nu, am rămas tot cu ei.
A declarat Virginia Vlaicu, de 57 de ani

Mulţi dintre cetăţenii cu drept de vot ai Craiovei au dat uitării numele deputatului sau senatorului care le reprezintă cartierele din propria voinţă.

Nu mai vreau să ştiu nimic, nu l-am vazut niciodată la faţă şi nici nu ştiu cum îl cheamă, la anul (an electroral – n.r.)oricum nu mai dau nici un vot nimănui.
A declarat un alt cetăţean

Un alt bărbat cu care am stat de vorbă spune că parlamentarii nu s-au făcut cunoscuţi pentru că pe ei îi interesează doar să fie votaţi, iar după ce obţin acest lucru nu îî mai interesează de soarta oraşului.

Toţi sunt o apă şi un pământ, vor doar să îi votăm şi apoi nu mai fac nimic, coaliţia USL este bună, dar reprezentanţii nu a luat nici o măsură să stopeze preşedintele.
A declarat Maria Stana, de 37 de ani

Mult mai cunoscut este preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, al cărui nume a fost rostit de craioveni.

O impresie bună o am pentru domnul Prioteasa, singurul care s-a interesat de societate, prin acţiunile care le-a făcut a arătat că îi pasă de oraşul Craiova şi de judeţul Dolj.
Daniel Popa, de 46 de ani

O imagine care face cât toţi banii am descoperit-o în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Pe o ghenă de gunoi, localnicii au postat câteva mesaje de “mulţumire” pentru aleşi.
În zona respectivă nu s-a turnat asfalt de zeci de ani, iar craiovenii au un mesaj pentru aleşi “Vă aşteptăm în 2016!”. Adică exact peste trei ani, când mandatul actualilor parlamentari se va termina.

Gigi Neţoiu a promis fotbal, transport şi alimente ieftine

În campania electorală care a prefaţat alegerile parlamentare de anul trecut, unul dintre candidaţi, Gheorghe Neţoiu, a promis alegătorilor că va reînfiinţa echipa de fotbal, transport gratuit şi alimente mai ieftine. A plimbat prin Craioviţa tot lotul Craiova Maxima şi, cu noroc, a fost desemnat deputat, de “loteria redistribuirii”.  Imediat ce s-a văzut cu certificatul de ales în buzunar, Neţoiu a uitat de promisiunile făcute.

Antonie Solomon şi-a pierdut mandatul

Pentru prima dată în istoria alegerilor parlamentare, din Colegiul 1 Craiova la Senat au fost desemnaţi trei reprezentanţi. Cristiana Anghel a închis  “colegiul” fapt care le-a permis contracandidaţilor, Antonie Solomon de la PPDD şi Mărinică Dincă de la ARD să meargă “braţ la braţ” în Senat, din postura de perdanţi. Ulterior, Antonie Solomon şi-a pierdut calitatea de ales, după ce a fost condamnat în dosarul “Pic”.

Valeriu Zgonea, preşedinte la Cameră

Avem totuşi un motiv cu care să ne mândrim, măcar prin prisma funcţiei ocupate. Deputatul din colegiul 9 Dolj, Valeriu Zgonea, este preşedintele Camerei Deputaţilor, cu puteri depline după ce, anterior alegerilor, dobândise funcţia prin debarcarea Robertei Anastase .

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj