Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Ţărănistul «Gălagie Junior» a ajuns preşedinte la PNL Mehedinţi
Fostul ţărănist şi director la ,,Petrom” Mehedinţi Virgil Popescu (foto), cunoscut şi sub porecla de ,,Gălăgie Junior”, fiul fostului preşedinte ţărănist al CJ Mehedinţi, Virgil Popescu Senior, a câştigat preşedinţia PNL Mehedinţi după o luptă ,,aprigă”: n-a avut niciun contracandidat!
Iulian Gogonea ,3 noiembrie 2013,23:42 nr. afisari:5795

Liberalii din Mehedinţi şi-au ales preşedinte un fost mare ţărănist. Virgil Popescu, cel care a deţinut până acum funcţia de preşedinte interimar al PNL Mehedinţi, a fost ales sâmbătă preşedinte al Organizaţiei PNL Mehedinţi, cu un număr de 480 de voturi, fiind singurul candidat la Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi.La Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi, organizată sâmbătă la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin, au participat 502 de membri cu drept de vot, fiind aleşi preşedintele, vicepreşedintele, secretarul, dar şi membrii Biroului Teritorial Permanent.Din cele 502 voturi exprimate, 480 au fost pentru alegerea lui Virgil Popescu în funcţia de preşedinte al organizaţiei, acesta fiind până în prezent preşedinte interimar şi totodată candidat unic la funcţia de preşedinte.

La Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi au participat vicepreşedinţii PNL Tudor Chiuariu, Mihai Stănişoară şi Mihai Voicu, deputatul PNL de Mehedinţi Viorel Palaşcă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, precum şi primarul municipiului Caransebeş şi vicepreşedinte executiv al PNL, Marcel Vela, cel care a şi coordonat Organizaţia PNL Mehedinţi în ultimul an. Virgil Popescu este vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi este doctor în ştiinţe economice. Se spune despre el că vorbeşte şapte limbi străine, dar tot la fel se spune că are o relaţie extraconjugală la care ţine mult. Sub masca politicianului mieros şi  calm, care vorbeşte frumos despre ,,colegii de partid ” şi de ,,conducerea în echipă”, se ascunde un om şmecher, dornic de ascensiune rapidă şi de înavuţire.

Preşedintele ales sâmbătă, Virgil Popescu, are misiunea prioritară de a reda partidului funcţiile din administraţia locală şi judeţeană, care prin protocolul USL îi revin Partidului Naţional Liberal, dar care sunt ocupate în prezent de foşti liberali, excluşi din partid, dar care au sprijinul Organizaţiei PSD Mehedinţi. Astfel, posturile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin sunt ocupate de Adriana Bădănoiu şi, respectiv, Romulus Vâlcu, ambii excluşi din PNL în data de 27 mai prin decizia Delegaţiei Naţionale a PNL, odată cu fostul preşedinte al PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu.La conferinţa de presă organizată în timpul votului la Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi, Marcel Vela a spus că nu s-a implicat în rezolvarea acestei probleme, în calitatea sa de preşedinte interimar al PNL Mehedinţi, întrucât nu a vrut „să inflameze” USL la nivel central.

Partidul Naţional Liberal a respectat protocolul USL. Dacă doreşte cineva să îl încalce, va suporta rigorile protocolului. Şi PSD-ul, şi domnul Adrian Duicu şi conservatorii, şi domnul preşedinte al conservatorilor vor veni la masă cu noua conducere şi vor găsi cele mai bune soluţii. Dacă nu le găsesc, atunci suntem în situaţia în care vom discuta la nivel naţional, deci nu se va mai juca în campionatul judeţean un subiect sau o mostră de orgoliu care nu îşi au rostul. Pentru că USL-ul la nivel naţional şi în Parlament este unit şi trebuie să facă ce este important pentru România. Şi Mehedinţiul face parte din România.
A declarat Marcel Vela

Deputatul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară, care a trecut cu arme şi bagaje la PNL, ca vicepreşedinte, a spus că va susţine organizaţia PNL Mehedinţi şi nu va rămâne la Bucureşti.

Vreau să vă asigur că, în ceea ce mă priveşte, voi fi un soldat credincios al cauzei liberale şi cu tot ce îmi va sta în putere voi fi alături de această organizaţie şi de Partidul Naţional Liberal. Vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră de până acum, am apreciat-o şi o apreciez, sunt convins că vă veţi implica la fel de mult şi de aici înainte.
A declarat Mihai Stănişoară

El a mai spus că drepata ar fi singura şansă de dezvoltare a României.  

Cred cu tărie faptul că Partidul Naţional Liberal este şi va fi singura forţă politică care poate să nască progres. Pentru că nu există protecţie socială mai bună decât aceea de a crea locuri de muncă, de a-i da unui om şansa de a munci cinstit. Şi asta numai dreapta poate s-o facă, s-a dovedit istoriceşte acest lucru şi cred că este singura şansă a României. Sigur, astăzi o nouă echipă de conducere va prelua destinele acestei organizaţii. Ştim că nu e simplu să faci politică în România şi mai ales în Mehedinţi. Un mare dezavantaj al PNL este că oamenii, membrii sunt călăuziţi de bun-simţ, decenţă şi bună-credinţă, şi asta nu întotdeauna te ajută să reuşeşti în politică, mai ales în cea mehedinţeană. Însă este limpede că Virgil Popescu, într-adevăr, nu are contracandidat şi sunt convins că va fi votat în unanimitate de dumneavoastră, nu va reuşi de unul singur şi nici cei care vor forma Biroul nu vor fi suficienţi pentru lupta care îi aşteaptă în primul rând aici în Mehedinţi.
le-a transmis Mihai Stănişoară celor peste 500 de membri prezenţi sâmbătă la Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi.

 
Curs valutar BNR - 20-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj