Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Primăria Severin a reabilitat o şcoală cu jumătate din fondurile alocate
Iulian Gogonea ,12 august 2013,01:19 nr. afisari:1871

Primarul municipiului Drobeta - Turnu Severin, Constantin Gherghe, a făcut ceva rar săptămâna trecută. Edilul-şef a lăudat o firmă de construcţii care a reabilitat o şcoală din municipiu pe un proiect pus la bătaie de către Primărie. Motivul: din banii alocaţi pe lucrare, şi anume circa un milion de euro, firma în cauză a cheltuit doar jumătate şi şi-a făcut treaba ca la carte. Zilele trecute a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare a Şcolii nr. 1 din Drobeta - Turnu Severin, una din cele mai vechi unităţi şcolare din oraş, iar modul cum au fost executate lucrările a reuşit să-i impresioneze pe reprezentanţii administraţiei publice locale. Practic s-au reabilitat trei corpuri de clădire, iar un alt corp a fost construit de la zero. Iniţial, se alocase pentru această lucrare aproape un milion de euro, dar constructorul a cheltuit doar 550.000 de euro.

Este un proiect pe care Primăria l-a câştigat în urmă cu un an, de reabilitare şi de extindere corpuri de clădire. Proiectul a fost de aproape un milion de euro, vreau să vă spun că, în premieră absolută, s-a făcut economie de aproape 430.000 de euro, deci construcţia şi reabilitarea a fost făcută aproape la jumătate din valoarea proiectului semnat cu Ministerul Dezvoltării şi Agenţia de Dezvoltare. Felicit constructorul pentru calitatea lucrărilor făcute cu bani mai puţini decât erau prevăzuţi.
A precizat primarul Severinului, Constantin Gherghe

Copiii care învaţă la această şcoală vor intra la toamnă într-o instituţie modernă, cu totul schimbată.

Eforturile au fost într-adevăr deosebite, este şi o unitate care are un aspect arhitectonic deosebit. Rămâne ca noi, cadrele didactice, şi elevii să ne facem datoria şi, în astfel de condiţii, chiar nu avem niciun motiv ca actul educaţional să nu se desfăşoare aşa cum trebuie.
A spus inspectorul general şcolar Marian Şuţă

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, “baronul” Adrian Duicu, a rămas plăcut surprins de calitatea lucrărilor executate de constructor pe bani mai puţini.

Sunt aboslut surprins de ceea ce am văzut aici, la Şcoala nr. 1, cred că rămâne o unitate emblematică pentru judeţul Mehedinţi. Faptul că se economisesc aproape 450.000 de euro înseamnă foarte mult şi pentru că aceia care au construit aici au putut să facă o astfel de lucrare la calitatea care se vede, îi felicit.
A  declarat preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj