Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Aici USL nu mai funcţiona de multă vreme
Pesediştii sunt jupâni la Mehedinţi şi fără liberali
Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu anunţă că instituţia pe care o conduce dar şi CL Severin funcţionează şi fără sprijinul liberalilor. Ce nu spune Duicu este faptul că aceste majorităţi sunt formate cu sprijinul unor consilieri judeţeni şi locali de la PDL despre care se spun multe ba că sunt ,,traseişti” , ba că sunt ,,oportunişti” , ba că sunt ,,realişti”
Iulian Gogonea ,3 martie 2014,23:47 nr. afisari:5580

Ieşirea Partidului Naţional Liberal de la guvernare nu atrage după sine formarea altor alianţe în Consiliul JudeţeanMehedinţi şi Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, PSD având majorităţile formate, fără aleşii PNL susţine preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu.

Din punctul meu de vedere, nu există posibilitatea unor noi alianţe politice, pentru că PSD-ul este majoritar peste tot, şi la Consiliul Judeţean, şi la Consiliul Local. Nu de acum, ci dintotdeauna, prin urmare, nu se modifică nimic din structura organizatorică la Primăria Municipiului sau la Consiliul Judeţean.
A declarat Adrian Duicu

Preşedintele PSD Mehedinţi a mai spus că nu va cere nici demisia subprefectului de Mehedinţi, Octavian Tuţu, care a avut susţinere liberală şi nici a şefilor de deconcentrate, dar aceştia sunt liberi să plece dacă vor.

Prefectul şi subprefectul sunt oameni apolitici, prin urmare, nu sunt desemnaţi politic, eu sau Partidul Social Democrat nu are nici un drept să ceară demisia cuiva, întrucât ei sunt înalţi funcţionari publici. Cu privire la directorii de deconcentrate, mulţi sunt puşi pe funcţii în urma unor examene, trebuie să-şi menţină posturile. Pe de altă parte nu cred că mai sunt liberali prin deconcentrate, care sunt şi vor să fie solidari cu domnul Antonescu, n-au decât să plece. Cei care vor pleca din funcţiile respective, cu siguranţă şi-au dorit ei foarte mult să plece şi să fie solidari cu Partidul Naţional Liberal.
A mai declarat Adrian Duicu

La nivelul Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean Mehedinţi, PSD deţine o majoritate lejeră, fără voturile liberalilor, însă cu susţinerea unor  consilieri locali şi judeţeni PDL. Astfel, în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, PSD are cinci consilieri, dar a format majoritate la vot, imediat după alegerile locale din 2012, când li s-au alăturat alţi cinci consilieri PDL. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, unde Partidul Social Democrat are şase consilieri, dar la vot, sunt susţinuţi de alţi şase consilieri ai Partidului Democrat Liberal.

 
Curs valutar BNR - 23-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj