Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Fostul Şef al PNL Mehedinţi îl face tiran pe Crin Antonescu Şi n-are de pierdut
Mazilu, în cărţi pentru şefia Hidroserv Mehedinţi
Iulian GOGONEA ,20 august 2013,01:13 nr. afisari:2497

Cu toate că-l beşteleşte la orice oră pe Crin Antonescu pentru că l-a dat afară din partid, ex-liberalul Liviu Mazilu are mari şanse ca, în aceste zile, să fie numit oficial director la Hidroserv Mehedinţi, culmea, pe un post ce aparţine liberalilor. Preşedintele interminar al PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, ne-a declarat că a auzit de această numire surprinzătoare, care nu este OK, şi a recunoscut că pe ei, liberalii, nu i-a întrebat nimeni de nimic. Este de notorietate în judeţ că alt ex-liberal, Romică Vâlcu, a  fost pus viceprimar al Severinului în locul altui liberal cu greutate, Daniel Cârjan, preşedintele PNL Severin.  

Un ex-liberal are cele mai mari şanse să fie uns director pe un post ce aparţine liberalilor. Este vorba de fostul preşedinte al PNL Mehedinţi Liviu Mazilu, exclus din partid de Crin Antonescu, iar funcţia de care vorbim este de director la Hidroserv Mehedinţi. Dacă lucrurile se vor petrece întocmai, avem de-a face în judeţ cu a doua mare umilinţă de care liberalii mehedinţeni au parte în cadrul USL. Prima a fost înlocuirea viceprimarului liberal al Severinului, Daniel Cârjan, tot cu un ex-liberal, pe nume Romică Vâlcu. Acum se pare că alt ex-liberal îi ia locul unui liberal. La Mehedinţi, protocolul USL nu se mai respectă de mult, pesediştii, din ce în ce mai întăriţi şi organizaţi de baronul Adrian Duicu, fac practic ce vor cu liberalii. Iar liberalii, fără un conducător bun, sunt dezbinaţi în mai multe tabere şi se răfuiesc între ei.
Contactat telefonic, preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, ne-a declarat că a auzit şi el despre această numire a lui Mazilu pe un post ce revine liberalilor, însă nu s-a arătat prea ferm în a pune lucrurile la punct. Asta în condiţiile în care ştia că directorul Hidroserv Mehedinţi, liberalul Petre Clement, a fost eliberat din funcţie.

Conform protocolului judeţean, postul acesta e al PNL. Am auzit şi eu despre o numire în funcţia de director a lui Mazilu... Nu e ok... Nu ştiu ce sprijin politic are Mazilu la conducerea centrală a Hidroserv. Dacă şi-l asumă PSD, să ne dea alt post la schimb! De discutat n-am discutat cu cei de la PSD pe acest subiect.
Ne-a declarat preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Virgil Popescu

Contactat telefonic, Liviu Mazilu ne-a declarat că într-adevăr au existat nişte discuţii cu privire la numirea sa în funcţia de director la Hidroserv şi că n-ar refuza aşa ceva.

Deocamdată nu există un ordin de numire pe numele meu în această funcţie, dar, dacă vine numirea, o voi accepta. Eu am mai fost director aici, unde lucrez de câţiva ani buni. Este şi o provocare pentru mine! Însă perioada este extrem de grea acum, cu reorganizarea Hidroservurilor. Din 500 de salariaţi s-ar putea să plece acasă circa 150. Nu mă tem de o anumită responsabilitate, atâta vreme cât ştiu că măsurile se vor lua numai pe criterii obiective şi transparente, însă, vă repet, până acum nu-i materializat nimic. Să vedem ce va fi în zilele următoare.
A spus fostul preşedinte al PNL Mehedinţi Liviu Mazilu

Întrebat dacă ştie că acest post revine liberalilor, ex-liberalul a răspuns râzând:
Ştiu, cum să nu, că la vremea respectivă chiar eu l-am negociat. Mă refer la post. Pe directorul liberal de la Hidroserv Mehedinţi, Petre Clement, l-a garantat Eugen Coifan, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici de la Bucureşti, şi apoi l-a lăsat din braţe. Chiar vă rog să scrieţi că acest om, pe nume Eugen Coifan, este cioclul PNL Mehedinţi! Este un om frustrat, care n-a reuşit să obţină decât şapte la sută la alegerile pentru Primăria Orşovei.

Întrebat dacă s-a înscris într-un partid precum PSD sau PC şi a intrat şi el în clubul traseiştilor politici, Liviu Mazilu a răspuns:
Şi dacă aş face o asemenea mişcare politică, nu se va putea spune că sunt traseist politic, pentru că n-am plecat eu din PNL, ci am fost dat afară. Şi mehedinţenii ştiu asta. Însă eu rămân liberal convins, chiar şi dat afară din partid. Antonescu nu va fi veşnic preşedintele PNL. Ori se va duce acasă, ori se va duce la Cotroceni. Aşa că eu prevăd un viitor bun liberalilor, că se vor elibera de sub tirania lui Antonescu. În ceea ce priveşte viitorul PNL Mehedinţi, cred că la europarlamentare va scoate doar sub 10 la sută. De ce? Pentru că nici Viorel Palaşcă, nici Virgil Popescu nu au capacitate de organizare. Sunt convins că la alegerile de acum, din septembrie, pentru şefia organizaţiei judeţene nu vor candida cei doi sau alţii, ci doar unul singur. Şi acela va fi cel agreat de domnul Mihai Stănişoară. Asta e opinia mea!

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj