Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Mazilu bagă fierul roşu în liberalii mehedinţeni
Iulian Gogonea ,8 decembrie 2013,23:44 nr. afisari:4483

Ex liberalul Liviu Mazilu, un singur om,  i-a făcut pe liberali să vorbească singuri. Mazilu s-a dus  preşedinte la filiala judeţeană a PNŢCD  care se afla în comă de ani buni. Din noua funcţie el  a anunţat, că doar nu-l doare gura,  că are ca ţintă la europarlamentare un procent de 10 las sută din voturi şi că la  “ţărănişti” în partid ar fi venit în jur de 500 de liberali, în afară de mulţi alţi oameni de dreapta. La aceste simple vorbe goale , conducerea PNL Mehedinţi reacţionează panicată după cum reiese dintr-un comunicat de presă.  

Proaspătul preşedinte al PNŢCD Mehedinţi, Liviu Mazilu, fost preşedinte al PNL Mehedinţi, exclus din partid, îi pune pe jar pe liberalii mehedinţeni. Mazilu a anunţat că doreşte să întărească filiala judeţeană a PNŢCD Mehedinţi cu oameni de dreapta şi chiar cu foştii lui colegi liberali care vor să-l urmeze în noua construcţie. El a mai spus că la alegerile europarlamentare şi-a propus să obţină în jur de 10 la sută şi că până în prezent ar fi trecut de partea sa la “ţărănişti” în jur de 500 de liberali. Aceste simple declaraţii de presă , fără nume concrete, n-au fost luate drept “vorbe goale” de către conducerea PNL Mehedinţi. După ce Mazilu şi-a umflat muşchii, cei de la PNL Mehedinţi au emis un comunicat de presă prin care încearcă să-l ironizeze  pefostul coleg, fără să-şi dea seama că prin asta,  practic,  îi ridică mingea la fileu.      Iată comunicatul de presă al PNL Mehedinţi , un fel de dovadă a faptului că Liviu Mazilu, un singur om,  i-a făcut pe liberali “să vorbească singuri”, cum se spune.

PNL Mehedinţi priveşte cu amuzament, dar şi cu consternare, modul în care preşedintele PNŢCD Mehedinţi amăgeşte opinia publică prin declaraţii care se află la limita absurdului şi a penibilului. Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 6 decembrie, chiar de Moş Nicolae, când probabil îşi dorea şi domnia sa un cadou, Liviu Mazilu, care încă se mai consideră un reprezentant al valorilor liberale, face apel la membrii liberali să se înscrie în PNŢCD. Deşi fraza mai sus amintită cuprinde o gravă contradicţie în termeni, noi o considerăm o glumă simpatică de sărbători şi îi dorim domnului Mazilu să se joace în continuare de-a liberalismul sau de-a creştin-democraţia sau de-a orice altă doctrină în interiorul PNŢCD.Informăm opinia publică asupra faptului că, în toată această perioadă, Liviu Mazilu nu a fost urmat la PNŢCD de către nici un membru liberal de seamă, cu atât mai puţin de sutele de membrii la care domnia sa visează acum în prag de sărbători. Dacă Liviu Mazilu ar fi fost urmat de persoane marcante ale PNL Mehedinţi, credem că ar fi făcut publice acele nume. În cel mai fericit caz, pentru domnia sa, este posibil să fi fost urmat de maxim 5 membri, oricum neesenţiali pentru proiectul politic al PNL Mehedinţi. Domnul Liviu Mazilu face referire la vreo 500 de liberali care l-ar fi urmat în noua sa formaţiune politică, dar cu tot respectul avut pentru respectivul partid istoric, credem că un astfel de activ de membrii nu poate avea nici măcar dacă ar împrumuta şi baza de date a celorlalte filiale din zona întregii Oltenii. Membrii PNL respectă istoria şi doctrina PNŢCD, dar considerăm că astfel de declaraţii, demne de operele lui Caragiale, aduc grave deservicii imaginii unui partid cu un trecut istoric mai mult decât măreţ. Sperăm că adevăraţii membri PNŢCD îl vor ajuta pe domnul Liviu Mazilu să coboare din sfera viselor şi a utopiilor politice în zona realismului politic, informându-l totodată că se află în structurile unui partid care promovează onestitatea, sinceritatea  şi modestia, valori de care domnia sa se îndepărtează pe zi ce trece prin declaraţiile demagogice pe care le face.
Se arată în comunicatul de presă emis de către Biroul Politic Teritorial al PNL Mehedinţi

Rămâne de văzut care va fi replica ex-liberalului, care, de la conducerea unei alte formaţiuni politice, îşi continuă războiul cu foştii colegi.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj