Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Întărâtă-i, drace!
La Severin, liberalii se războiesc pe faţă cu pesediştii
Preşedintele PNL Drobeta - Turnu Severin ne-a declarat că, până la o eventuală rezolvare a situaţiei prin mediere la nivelul central al USL, consilierii liberali din CL Drobeta - Turnu Severin au luat hotărârea politică să nu mai facă parte din actuala majoritate a USL. Scandalul vine după ce liberalii au fost umiliţi prin schimbarea lui Cârjan din funcţia de viceprimar cu un ex-liberal, pe nume Romulus Vâlcu, luat în braţe de PSD
Iulian GOGONEA ,24 iunie 2013,22:33 nr. afisari:1852

Au răbdat în tăcere cât au răbdat, dar acum nu mai pot rezista şi răbufnesc. Organizaţia Partidului Naţional Liberal Drobeta - Turnu Severin a hotărât ca toţi consilierii PNL din CL Drobeta - Turnu Severin să nu mai facă parte, “temporar”, din actuala  majoritate alături de consilierii PSD şi PC (implicit USL). În plus, organizaţia locală a PNL a cerut liderilor USL de la nivel central medierea conflictului apărut în USL la Severin şi Mehedinţi. Cei de la PNL Severin s-au supărat pe pesediştii locali pentru că au susţinut, prin votul consilierilor locali, înlocuirea viceprimarului liberal Daniel Cârjan cu ex-liberalul Romulus Vâlcu. Liberalii au primit palma aceasta în condiţiile în care Daniel Cârjan este chiar preşedintele PNL Drobeta - Turnu Severin.

La nivelul USL Severin există un protocol prin care se prevede ca PNL să aibă o funcţie de viceprimar şi PSD cealaltă funcţie de viceprimar. În şedinţa trecută de CL, consilierii PSD şi PC au iniţiat o hotărâre de Consiliu Local prin care au schimbat viceprimarul susţinut de PNL cu unul exclus din PNL. În atare condiţii, s-a încălcat protocolul USL. Din acest motiv, noi, consilierii PNL din CL Severin, am luat hotărârea politică să nu mai facem parte, temporar, din actuala majoritate a USL, până la reglementarea situaţiei. Dacă se va restabili situaţia şi funcţia de viceprimar va reveni PNL, va fi OK, dacă nu, vom vedea. Noi nu stăm să ne milogim de cineva, ca atare problema a fost sesizată şi la nivelul central al USL, în vederea medierii sau a unei decizii clare.
Preşedintele PNL Severin, Daniel Cârjan, liberalul care a fost înlocuit din funcţia de viceprimar cu un ex-liberal, Romulus Vâlcu

Liberalii au o problemă  similară şi la CJ Mehedinţi, unde maşina de vot pesedistă a baronului Adrian Duicu o menţine în funcţie pe ex-liberala Adriana Bădănoiu. De precizat că, în urmă cu câteva săptămâni, PNL Mehedinţi a decis să-i excludă din rândurile partidului pe fostul preşedinte Liviu Mazilu, pe locotenentul său, Romică Vâlcu, şi pe fosta secretară de la organizaţie Adriana Bădănoiu. Conform protocolului USL, Adriana Bădănoiu, care ocupa funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, ar fi trebuit înlocuită cu un liberal. În loc să se întâmple aşa, s-a petrecut ceva şi mai umilitor pentru liberali.

Pe lângă faptul că Bădănoiu a fost menţinută în funcţie, preşedintele PNL Severin, Daniel Cârjan, a fost dat afară din funcţia de viceprimar de maşina de vot pesedistă şi în locul lui a fost pus chiar ex-liberalul Romulus Vâlcu. Şi pentru ca umilinţa să fie şi mai mare, la scurt timp după ce a fost numit viceprimar, Vâlcu s-a răzbunat cu vârf şi îndesat pe foştii colegi de partid. Concret, profitând de faptul că aceia de la PNL Severin nu plătiseră o chirie de 800 de lei către Primărie, acesta i-a evacuat pe chiriaşi din sediu şi le-a mai dat şi două amenzi usturătoare, pentru “modificări de construcţii interioare fără autorizaţie şi în afara legii”.

De precizat că PNL Mehedinţi este dominat de... PSD Mehedinţi, întrucât, de mai bine de un an, nu are o conducere statutar aleasă. În schimb, PSD Mehedinţi este condus cu mână forte de baronul Adrian Duicu, un politician extrem de abil şi bun comunicator. Duicu a ieşit public în repetate rânduri şi a anunţat că vina pentru tot ce se întâmplă acum cu PNL Mehedinţi o poartă aducerea lui Stănişoară, Mîţu şi a altor pedelişti în acest partid. Contactat telefonic, preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, primarul Caransebeşului, a fost de negăsit.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj