Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Mazilu mazilit îşi varsă oful!
Ex-preşedintele PNL Mehedinţi dă cu măciuca în Crin Antonescu
Iulian GOGONEA ,6 iunie 2013,23:11 nr. afisari:3116

După ce a fost exclus din partid, fostul preşedinte al PNL Mehedinţi Liviu Mazilu a început să-l facă cu ou şi cu oţet pe Crin Antonescu, ca să se mai descarce de supărarea care nu-i dă pace. Mazilu şi ceilalţi doi foşti fruntaşi liberali excluşi din partid nu au ajuns pe drumuri, ci au fost luaţi imediat în braţe de baronul PSD Mehedinţi Adrian Duicu. Fără să se mai ţină cont de protocolul USL, în prezent ex-liberala Adriana Bădănoiu este menţinută în funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, în mod paradoxal ex-liberalul Romică Vâlcu a fost propulsat din consilier local în funcţia de viceprimar al Severinului şi, cel mai probabil, şi pentru ex-liberalul Mazilu se va găsi un fotoliu călduţ. Politician abil, baronul  PSD Adrian Duicu se pregăteşte să primească în PSD şi un lot de primari liberali, care au anunţat că sunt alături de fostul lor preşedinte exclus Liviu Mazilu. Asta, bineînţeles, dacă strategii din PNL îi vor exclude din partid şi pe aceşti primari rebeli, opt la număr.  

Preşedintele interimar al Organizaţiei PNL Mehedinţi, primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, a anunţat recent că Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal a decis ca fostul preşedinte al Organizaţiei PNL Mehedinţi Liviu Mazilu, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adriana Bădănoiu, şi consilierul local severinean Romulus Vâlcu să fie excluşi din PNL. Astfel, potrivit lui Vela, 147 de membri au votat pentru excluderea Adrianei Bădănoiu, 137 de voturi au fost pentru excluderea lui Liviu Mazilu, în timp ce excluderea lui Romulus Vâlcu s-a făcut cu 144 de sufragii. La Delegaţia Permanentă a PNL au fost aproximativ 160 de membri. Motivul principal al excluderilor a fost acela de “trădare a intereselor de partid”.

Mazilu: «Doamne fereşte dacă Antonescu ajunge preşedinte!»

Fostul preşedinte al PNL Mehedinţi Liviu Mazilu, exclus luni din Partidul Naţional Liberal prin votul majorităţii membrilor Delegaţiei Permanente, îşi varsă nervii pe Crin Antonescu şi îl acuză pe el de trădare şi de faptul că nu respectă statutul PNL, pe care l-a “impus”, precizând că, în opinia lui, la fel va face şi cu Constituţia României, dacă, “Doamne fereşte, ajunge preşedinte”.

Crin Antonescu continuă seria epurărilor staliniste din Partidul Naţional Liberal a tuturor care sunt incomozi. De altfel, decizia de excludere a mea şi a doamnei Bădănoiu a făcut parte din pachetul de negociere dintre Crin Antonescu şi Mihai Stănişoară, atunci când a venit Stănişoară în PNL. O aşteptam de mult. Arată neputinţa conducerii centrale a PNL, dar şi a unora de aici de a nu reuşi să pornească la o competiţie internă în PNL în prezenţa mea. În mod evident, calitatea de membru al PNL mi-ar fi oferit şansa de a candida la viitoarele alegeri, oricât de târziu ar fi ele, pe care negreşit le-aş fi câştigat, beneficiind de suportul tuturor organizaţiilor locale ale PNL.
Liviu Mazilu

Acesta a precizat că nu a fost informat cu privire la motivele pentru care a fost exclus şi l-a acuzat pe Crin Antonescu de faptul că nu respectă statutul PNL, pe care “l-a impus prin şantaj”.

Acuzaţiile care mi s-au adus şi care mi-au fost aduse la cunoştinţă de nişte colegi, cum că n-aş fi făcut campanie electorală la parlamentare, cum că aş fi şantajat într-un fel primarii PNL să participe la Congresul de realegere a lui Antonescu - vă amintiţi că primarii PNL au boicotat congresul - sunt, evident, neadevărate. Trist este că statutul PNL nu se mai respectă deloc. N-am fost nici măcar invitaţi să ne spunem un punct de vedere, nici măcar nu ne-au fost comunicate acuzaţiile. Crin Antonescu respectă statutul PNL mai deloc sau numai atunci când vrea el, deşi este impus de el prin şantaj Partidului Naţional Liberal şi probabil că aşa îşi doreşte să respecte şi Constituţia României, dacă, Doamne fereşte, va ajunge preşedinte.
Fostul preşedinte al PNL Mehedinţi

Mazilu, supărat şi de paraşutarea lui Chiuariu la Mehedinţi  

Liviu Mazilu a declarat că, în opinia sa, liderul PNL a trădat de trei ori atât PNL, cât şi Organizaţia PNL Mehedinţi, atunci când a impus prefect din partea Partidului Conservator, şi nu din partea PNL, când a impus candidatura lui Tudor Chiuariu pentru un post de senator în Mehedinţi, dar şi când “a deschis porţile tuturor celor din PD”.

Cel care a trădat interesele PNL nu am fost eu, ci Crin Antonescu, şi de trei ori, cel puţin ale liberalilor de la Mehedinţi. Eu, când am negociat cu PSD, am obţinut paritate pe tot ceea ce înseamnă consilieri judeţeni, consilieri locali, candidaturi de primari. Urmare a alegerilor locale, PNL a ieşit cu mai mulţi consilieri locali decât PSD. Tot Crin Antonescu a hotărât, în ciuda protocolului naţional, ca prefectul de la Mehedinţi să nu provină din Partidul Naţional Liberal. A doua trădare a lui Crin Antonescu a fost atunci când, în mod total abuziv şi nejustificat, ca şi acum, neprezentând niciun argument, a demis întreaga conducere a PNL Mehedinţi şi a încredinţat candidatura de senator peste 51 de localităţi din Mehedinţi domnului Tudor Chiuariu, care nu a mai venit decât o singură dată de atunci în judeţ. Nu ştiu cum reprezintă interesele noastre. A treia trădare a fost atunci când l-a adus în partid pe Mihai Stănişoară, când a deschis porţile tuturor celor din PD, celor pe care noi i-am învins cu mari eforturi şi care astăzi vin şi preiau Organizaţia PNL Mehedinţi.
Mazilu

Liviu Mazilu a spus că rămâne în continuare un liberal, că nu este legat de o foaie de hârtie şi se va întoarce în PNL atunci când partidul “se va elibera de tirania lui Crin Antonescu”.

Baronul PSD Adrian Duicu îşi întinde aripile lui protectoare

Liviu Mazilu a precizat că opt din cei 13 primari PNL din Mehedinţi l-au mandatat să transmită electoratului că se delimitează de conducerea partidului, nu mai susţin formaţiunea şi că renunţă la toate funcţiile din partid, rămânând doar formal membri ai formaţiunii, pentru a nu-şi pierde mandatele. În acest sens, a prezentat un comunicat de presă semnat de cei opt primari. Surse demne de încredere ne-au dezvăluit că aceşti primari “curajoşi” îşi pregătesc de fapt terenul pentru a putea trece nestingheriţi în barca baronului PSD Mehedinţi Adrian Duicu, care îi curtează de multă vreme, în operaţiunea lui de înarmare politică la nesfârşit.  De altfel, fruntaşii PNL Mehedinţi excluşi din partid - Mazilu, Vâlcu şi Bădănoiu - nu au ajuns pe drumuri, ci au fost luaţi în braţe de Adrian Duicu. Concret, ex-liberala Bădănoiu a fost păstrată de Duicu vicepreşedinte la CJ Mehedinţi, ex-liberalul Vâlcu a fost promovat viceprimar al Severinului în locul liberalului Daniel Cârjan, încălcându-se grav protocolul USL. În ceea ce îl priveşte pe ex-liberalul Mazilu, urmează ca şi lui să i se găsească un fotoliu călduţ de către Duicu, deoarece, nu-i  aşa, “orice  şut în fund e un pas înainte”.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj