Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Ei vorbesc, ei aud
Liberalii mehedinţeni solicită anumite posturi în administraţie, pe motiv că persoanele care le ocupă au fost date afară din partid. Şeful USL Mehedinţi, Adrian Duicu, îi flituie pe petenţi, spunând că el nu are niciun parteneriat cu pedeliştii vopsiţi în liberali, ci cu liberalii adevăraţi
Iulian Gogonea ,7 octombrie 2013,00:17 nr. afisari:2041

Liberalii mehedinţeni cer partenerilor de la PSD să respecte protocolul USL în Mehedinţi şi înţelegerile referitoare la împărţirea funcţiilor administrative, solicitând revocarea lui Romulus Vâlcu din funcţia de viceprimar al Severinului, pe cea a Adrianei Bădănoiu din cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi pe cea a lui Liviu Mazilu din aceea de director la Hidroserv, în locul lor urmând să fie numiţi liberali. Preşedintele interimar al organizaţiei PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, s-a arătat nemulţumit de faptul că se tergiversează înlocuirea celor trei foşti liberali din funcţiile administrative, deşi aceştia şi-au pierdut de mult sprijinul politic.

Problema din USL persistă la nivel local. Viceprimarul nostru, domnul Daniel Cârjan, nu este repus pe funcţie, la nivelul Consiliului Judeţean, doamna Adriana Bădănoiu, exclusă din partid, este menţinută pe funcţie, domnul Liviu Mazilu, consilier local şi director Hidroserv. Să spui că tu îl susţii pe Mihai Răzvan Ungureanu şi forţele de dreapta, că susţii altceva şi să fii menţinut în funcţie la Consiliul Judeţean mi se pare  puţin deplasat şi nu este normal.
Virgil Popescu

Liberalii mehedinţeni susţin că nemulţumirile lor au fost aduse la cunoştinţa conducerii PNL, care va dezbate problema cu Victor Ponta, copreşedintele USL.

Suntem USL, avem un candidat la preşedinţie, pe domnul Crin Antonescu, şi nu putem să permitem din partea aliaţilor noştri ca la nivelul Consiliului Judeţean să fie ţinute în funcţii persoane care au alte interese. Dacă vor să se ducă cu domnul Băsescu, să se ducă cu domnul Băsescu şi domnul Mihai Răzvan Ungureanu în opoziţie, acolo unde sunt, dar să nu stea pe locurile Partidului Naţional Liberal.
A mai cerut Virgil Popescu

Vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi Adriana Bădănoiu, Liviu Mazilu şi viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin Romulus Vâlcu au fost excluşi din PNL Mehedinţi în data de 27 mai 2013. Virgil Popescu a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, alegerile urmând să aibă loc în data de 2 noiembrie. Tot atunci se va alege şi noul birou politic judeţean. Deputatul Viorel Palaşcă a anunţat şi el că se va înscrie la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi.

Adrian Duicu le dă replică tăioasă

Întrebat de ce nu se încearcă rezolvarea problemelor pe care liberalii le tot solicită, preşedintele PSD Mehedinţi, care este şi preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a oferit replica de mai jos.

Am spus-o şi o voi spune mereu că eu nu puteam câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi fără sprijinul partenerilor liberali, pe care îi respect. Eu îi consider parteneri pe liberalii adevăraţi, nu pe vopsiţii de la PDL care au trecut la PNL şi acum vorbesc vrute şi nevrute. Eu cu astfel de oameni nu am încheiat niciun parteneriat.
Adrian Duicu, şeful USL Mehedinţi

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj