Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Duicu dixit: «Consiliul Local conduce Primaria Severin!»
Iulian Gogonea ,4 octombrie 2013,00:11 nr. afisari:2669

Şeful USL Mehedinţi , Adrian Duicu, îi arată pisica primarului Constantin Gherghe, cu toate că-l declară în continuare prieten, şi îi ridică mingea la fileu viceprimarului PSD Marius Screciu, şeful majorităţii USL din Consiliul Local al Primăriei Severin, care nu a ascuns faptul că doreşte să devină primar al Severinului.

Preşedintele CJ Mehedinţi , Adrian Duicu , a anunţat public că îi dă dreptate  viceprimarului Marius Screciu în disputa acestuia din urmă cu primarul  Constantin Gherghe. La ultima şedinţă de Consiliu Local, viceprimarul Marius Screciu i-a blocat trei proiecte de hotărâri primarului Constantin Gherghe, iar acesta din urmă a părăsit sala de plen supărat, spunând că nu e bine ce fac cei de la USL. Rugat să comenteze această situaţie, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, l-a lăudat pe Marius Screciu şi i-a arătat pisica lui Constantin Gherghe.

Nu Gherghe conduce Primăria Severin, ci Consiliul Local, să fie clar! Da? Marius Screciu a făcut bine ce a făcut când i-a suspendat acele proiecte!  Gherghe s-o da el administrator, dar e şi om politic. Şi cred că aici, ca om politic, a testat dacă Uniunea Social Liberală e unită. Nu cred că a fost el supărat că nu i-a trecut art. 14 de pe ordinea de zi sau ce a mai dorit. A fost doar un joc de glezne!
A declarat Adrian Duicu

Preşedintele CJ Mehedinţi a ţinut să mai spună că Guvernul USL  va achita arierate extrem de mari, făcute de “Consiliul Local PDL din mandatul trecut al primarul Gherghe”. Adrian Duicu a spus că e vorba de 400 de miliarde de lei plus alte 9 milioane de euro “corecţii către stat” .

Gherghe a făcut probabil ce a făcut de atâta linişte, că e primar fără datorii, că am achitat noi, Guvernul Ponta, cele 400 de miliarde plus cele 9 milioane de euro corecţii financiare. Aceste datorii sunt făcute de către consilierii PDL ai domnului Gherghe din mandatul trecut.
A mai spus Duicu

La final însă, acesta a anunţat că, indiferent de frecuşurile de moment, colaborarea cu primarul Gherghe va continua.

Nu ascund prietenia cu Constantin Gherghe şi eu cred că a avut o rătăcire de moment, a vrut să testeze politic USL , să-şi arate muşchii. Dar, indiferent de nişte frecuşuri de moment, nu există probleme să nu putem colabora cu primarul Constantin Gherghe.
A încheiat Adrian Duicu

De ce a părăsit Gherghe sala de şedinţe

La ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul Constantin Gherghea părăsit sala de şedinţă arătând cu degetul către cei de la USL. Concret, pe ordinea de zi a şedinţei primarul Gherghe avea mai multe proiecte de hotărâri de CL. La art. 14 sau punctul 14 de pe ordinea de zi propunea ca Primăria să se asocieze în participaţiune cu un investitor. Şi anume Primăria să vină cu terenul, iar investitorul cu o finanţare de 120.000 de euro pentru construirea unui teren de tenis şi a unuia de fotbal, ambele acoperite, la Pădurea Crihala. Totodată, la art. 20 şi 21, primarul Gherghe solicita abrobarea concesiunii unor terenuri pe care Primăria le închiriase unui investitor care a deschis un restaurant pe malul Dunării şi care dorea să  construiască o parcare etc.

Ei bine, când s-a ajuns la ordinea de zi a şedinţei, viceprimarul Marius Screciu s-a ridicat şi a spus că el şi USL se opun asocierii în participaţiune, pentru că acest lucru a adus mai mult rău decât bine municipalităţii. Văzând că i se blochează proiectele, primarul Gherghe s-a ridicat şi a părăsit sala. Însă nu înainte de a le reproşa celor din USL că au promis locuri de muncă şi investitori şi că nu fac altceva decât să blocheze acest lucru, pe care el a vrut să-l pună în practică.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj