Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Alegerile pentru funcţia de preşedinte la PNL Severin se anunţă cu scântei
Cârjan şi Sârbulescu îşi măsoară puterile politice
Iulian Gogonea ,9 august 2013,01:02 nr. afisari:3327

Încep bătăliile pentru putere în PNLMehedinţi. Sâmbătă, 10 august, au loc alegerile pentru preşedinţia PNL Severin. În cursă s-au înscris Daniel Cârjan, fost viceprimar al municipiului, care vine din generaţia tânără, şi Ion Sârbulescu, ex-director la Finanţe Mehedinţi, fost senator, candidat fără succes, de două ori, la Primăria Severin, care vine din generaţia “cu experienţă”. La scurt timp după acest eveniment, mai exact în luna septembrie , liberalii mehedinţeni organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. În cursă s-au înscris de pe acum Viorel  Palaşcă, poreclit pe la colţuri Mutulică, fost prefect de Mehedinţi, în prezent deputat PNL, şi Virgil Popescu, poreclit Familistul, fost consilier al premierului Tăriceanu, fost mare ţărănist, acum vopsit în mare liberal. Poate şi din cauză că liberalii n-au conducători cu sânge în instalaţie, cum se spune, iar în judeţ protocolul USL nu se prea mai respectă.  PNL este practic jucat pe degete de un PSD puternic şi condus cu mână de fier de renumitul baron roşu Adrian Duicu.

Daniel Cârjan sau Ion Sârbulescu. Unul dintre cei doi va deveni, în mod statutar, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin sâmbătă, când au loc alegeri pentru acestă funcţie. La Adunarea Generală a PNL Severin sunt aşteptaţi să voteze în jur de 1.000 de liberali. Restul de până la 1.600 de membri cu carnet, cât are PNL Severin, nu şi-au plătit cotizaţia până pe data de 5 iulie 2013 şi, conform statutului, nu mai au drept de vot. Bătălia de sâmbătă pentru putere a liberalilor se anunţă a fi aprigă, un fel de luptă între două generaţii. Daniel Cârjan, fost viceprimar al Severinului, vine din generaţia tânără, iar Ion Sârbulescu, fost senator, ex-director la Finanţe Mehedinţi şi candidat de două ori, fără succes, la Primăria Severin, vine din generaţia “cu experienţă”. Cei doi candidaţi au fiecare, la rândul lor, câte un susţinător din rândul candidaţilor pentru preşedinţia judeţeană liberală. Această competiţie va avea loc la scurt timp, în luna septembrie. Candidatul la şefia pe  judeţ, Viorel Palaşcă, a anunţat că îl susţine pe Ion Sârbulescu, iar celălalt candidat la preşedinţia PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, a declarat că îl susţine pe Daniel Cârjan.

Sârbulescu: «Nu vreau ca PNL să aibă soarta PNŢCD»

Fostul senator liberal Ion Sârbulescu a declarat că s-a înscris în cursa pentru şefia organizaţiei municipale Turnu Severin a Partidului Naţional Liberal Mehedinţi din mai multe motive.

Nu vreau ca PNL să aibă soarta PNŢCD, pentru că în ultimul timp s-au acumulat multe probleme . Vreau ca împreună cu Viorel Palaşcă să facem două echipe, la nivel municipal şi la nivel judeţean, care să poată sta în faţa lui Duicu, Drăghiea, Gherghe, cu demnitate, că suntem liberali şi să nu ne lăsăm intimidaţi.
A declarat Ion Sârbulescu

Acesta a mai spus că şi-ar dori să câştige pentru că are în spatele său oameni cu experienţă, precum şi mulţi membri de la organizaţia de tineret, în frunte cu preşedintele de aici, Mihăiţă Caliţoiu.

Candidez şi pentru faptul că vreau să găsesc un candidat la funcţia de primar al Severinului poate mai bun decât am fost eu. Eu sunt membru al PNL din anul 1992.
A mai spus Ion Sârbulescu

Totuşi Sârbulescu a ratat şansa de a fi un liberal pursânge, pentru că în 2008, cu şase luni înainte de alegerile pentru Primăria Severin, s-a  înregimentat în PSD şi a candidat fără succes împotriva lui Constantin Gherghe, acesta fiind de la PDL. Susţinătorii lui Ion Sârbulescu, mulţi, puţini, au dorit să-şi păstreze anonimatul. Doar consilierul judeţean PNL Ecaterina Tuţu, soţia subprefectului de Mehedinţi Octavian Tuţu, a anunţat public că îl susţine pe Ion Sârbulescu şi totodată a spus că acesta este ultimul ei mandat de consilier judeţean.  

Cârjan: «Vrem să câştigăm Primăria Severin în 2016»

Daniel Cârjan, spre deosebire de Ion Sârbulescu, are mulţi susţinători cu greutate. Este vorba de nume ca Virgil Popescu, Dan Săceanu, fost prefect, Sevastian Bâzoi, fost prefect, Mirel Rădulescu, fost prefect, Stela Firu, preşedinta femeilor liberale mehedinţene, consilierii locali severineni Cosmin Robu şi Renata Nanciu şi o parte bună din liberalii de la tineret.

Acesta a anunţat că vrea ca în 2016 primarul Severinului să fie liberal:
Vrem să câştigăm Primăria Severin în 2016, să ne poziţionăm drept cel mai puternic partid de dreapta, să avem deschidere către societatea civilă, să atragem elite în partid. Vrem să impunem la nivel local iniţiative care să atragă investiţii şi locuri de muncă.
A declarat Daniel Cârjan

Acesta nu a uitat să trimită săgeţi către colegii din PSD care nu au respectat protocolul USL şi l-au destituit, în urmă cu câteva luni, din funcţia de viceprimar, fără niciun motiv concret.

Am mai spus-o şi o repet. Cu PSD lucrurile sunt clare în privinţa postului de viceprimar  al Severinului. Vom face toate demersurile atât pe linie de USL, cât şi în instanţă, pentru ca acest post să revină, conform protocolului USL, partidului nostru. Un obiectiv mult mai important al meu este acela de a promova persoane în funcţii doar pe competenţă profesională. Consider că trebuie să existe o îmbinare armonioasă între generaţia tânără şi genraţia cu experienţă din PNL. Eu sunt membru al PNL din anul 2003.
A mai declarat Daniel Cârjan

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj