Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Cârjan i-a luat faţa lui Sârbulescu
Daniel Cârjan a fost reales ca preşedinte al PNL Severin, iar Ion Sârbulescu a pierdut. E interesat de urmărit dacă îşi va recăpăta Cârjan funcţia de viceprimar al Severinului, funcţie din care a fost îndepărtat, cu încălcarea protocolului USL, de consilierii PSD, în favoarea unui ex-liberal pe nume Romică Vâlcu, zis şi Smardoiul
Iulian Gogonea ,12 august 2013,01:14 nr. afisari:2216

Daniel Cârjan este câştigătorul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Drobeta - Turnu Severin. 390 de voturi a obţinut Daniel Cârjan şi 257 Ion Sârbulescu.
Câştigătorul alegerilor, Daniel Cârjan, a declarat, imediat după anunţarea rezultatului, că a avut încredere în colegii liberali că vor vota pentru “un PNL modern”.

Am avut încredere în colegii liberali că îşi doresc un PNL modern, un PNL care să privească spre viitor şi mai ales eram convins că îşi vor dori un PNL care să nu fie sub influenţa nimănui din afara Partidului Naţional Liberal.
A spus Daniel Cârjan

Liberalul Virgil Popescu, vicepreşedintele Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor, omul care a anunţat că va candida acum, în septembrie 2013, la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi , a declarat că rezultatul acestor alegeri este meritul întregii echipe care l-a sprijinit pe Daniel Cârjan.

Este un rezultat normal şi planificat, am muncit mult pentru asta şi am câştigat, e normal. E meritul lui Dan şi al întregii echipe.
A declarat Virgil Popescu

Preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, primarul Caransebeşului, a declarat că votul a fost unul corect şi democratic.

Este un vot democratic, recunoscut de toţi candidaţii ca fiind un vot corect, inclusiv de reprezentanţii în comisia de votare din partea candidaţilor care au pierdut această competiţie, care au recunoscut că votul a fost transparent, corect, numărătoarea absolut corectă şi acesta este rezultatul. Îi doresc succes noului preşedinte, sper că şi candidatul care a pierdut să facă în continuare echipă cu colegii din Biroul Municipal Drobeta - Turnu Severin şi să se apuce să construiască, în sensul de a organiza registrul votanţilor, reţeaua electorală, organizaţiile de cartier, iar organizaţia aceasta municipală a reşedinţei de judeţ din Mehedinţi să ajungă să fie, în perspectivă, una dintre cele mai reprezentative din judeţele ţării.
A spus Marcel Vela

Rezultatul alegerilor de la PNL Drobeta - Turnu Severin a fost oarecum previzibil. Daniel Cârjan s-a bucurat de sprijinul a peste 80 la sută din echipa judeţeană a partidului, dar şi al conducerii centrale a partidului. Fostului senator Ion Sârbulescu i s-a reproşat o apropiere prea mare de PSD Mehedinţi. De altel el a fost o perioadă scurtă membru al PSD, iar în 2008 chiar a candidat pentru funcţia de primar din partea social-democraţilor, însă a fost bătut de actualul primar, Constantin Gherghe. Chiar dacă, oficial, reprezentanţii conducerii PNL Mehedinţi se feresc să declare că se manifestă disensiuni în interiorul USL Mehedinţi, în realitate aceste sincope există, după ce Daniel Cârjan a fost îndepărtat din funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta - Turnu Severin prin votul consilierilor locali de la PSD. Daniel Cârjan activează în PNL din anul 2003, iar prima funcţie deţinută a fost aceea de preşedinte al Clubului Studenţilor Liberali. Apoi o ocupat, pe rând, funcţiile de preşedinte al Tineretului Liberal, membru al Biroului Politic Municipal Turnu Severin, membru al Biroului Politic Teritorial PNL Mehedinţi şi preşedinte al PNL Drobeta - Turnu Severin. În 2013 a ajuns viceprimar al Severinului, însă, culmea, tot  prin votul consilierilor PSD şi-a pierdut ulterior funcţia. Acum, viceprimar în locul lui Cârjan este un ex-liberal, un politician controversat din Severin, pe nume Romică Vâlcu.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj