Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Cârjan, ex-vicele Severinului, încearcă să se menţină viu
Iulian Gogonea ,17 februarie 2014,00:07 nr. afisari:3968

Fostul viceprimar liberal al Severinului , Daniel Cârjan, dat afară din funcţie de ,,partenerii” pesedişti din USL,  se zbate să rămână la un anumit nivel pe scena politică. Aşa că, în calitate de consilier local, s-a gândit să lupte pentru drepturile proprietarilor de apartamente. Cârjan  a anunţat că demarează o amplă campanie de strângere de semnături de la cetăţenii municipiului Drobeta Turnu Severin pentru susţinerea unui proiect de hotărâre care priveşte aprobarea unui regulament de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari din Turnu Severin şi exercitarea controlului de către compartimentul specializat din cadrul Consiliului Local asupra activităţii acestora.  

El susţine că acest Regulament de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari este benefic în primul rând pentru proprietari deoarece creşte controlul fiecăruia asupra activităţii conducerii asociaţiei şi stabileşte la dispoziţia primăriei mecanisme de sancţionare a administratorilor vinovaţi de deficienţe în activitate dar, în acelaşi timp, este benefic şi pentru conducerea asociaţiilor deoarece stabileşte cu exactitate actele care trebuiesc întocmite de persoanele care gestionează o asociaţie de proprietari.

Regulamentul pe care îl propun spre adoptare Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin aduce clarificări foarte importante în ceea ce priveşte asociaţiile de proprietari. Se va înfiinţa Compartimentul de specialitate în cadrul Consiliului Local.
A declarat Daniel Cârjan

El a dat şi un  exemplu: la o asociaţie de proprietari s-a constatat, prin hotărâre judecătorească, minus în gestiunea fostului administrator pentru perioada 2004 – 2008 de 500 milioane lei vechi. Dacă ar fi existat un regulament şi un control financiar contabil la administratorul asociaţiei, în timp util, nu se ajungea în situaţia în care proprietarii asociaţiei să fie prejudiciaţi cu 500 milioane lei vechi. Consilierul local a ales calea strângerii de semnături în ideea că în felul acesta va sensibiliza conducerea Primăriei, care până acum a refuzat să ia în discuţie, în plenul Consiliului Local, acest proiect de hotărâre.

Nu cunosc motivul pentru care proiectul de hotărâre iniţiat de mine nu a fost supus dezbaterii Consiliului Local de către conducerea Primăriei Drobeta Turnu Severin. Poate din ambiţii politice fiind vorba de o iniţiativă de a mea. Poate din interese existente la vârf. Poate din necunoaşterea legii. Am convingerea că dacă acest regulament al asociaţiilor de proprietari va fi susţinut de către un număr însemnat de locuitori ai municipiului nostru, atunci nici conducerea primăriei nu va mai fi surdă la problemele existente la asociaţiile de proprietari.
A mai spus Daniel Cârjan

 
Curs valutar BNR - 23-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj