Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Budulan nu îl înghite pe Cârjan
Liberalii au şanse minime să-şi recapete postul de viceprimar al Severinului
Iulian Gogonea ,27 august 2013,01:16 nr. afisari:3402

Preşedintele executiv al PCMehedinţi, consilierul local severinean Alin Budulan, un politician tânăr, dar foarte pragamatic, ne-a declarat că el, unul, nu se ţine de schimbat viceprimari din lună în lună şi că n-are nicio obligaţie în acest sens faţă de liberali şi cu atât mai puţin faţă de Daniel Cârjan, vicele liberal care şi-a pierdut funcţia. De cealaltă parte, preşedintele PNL Mehedinţi, Marcel Vela, susţine că în septembrie anul acesta problema viceprimarului liberal se va rezolva pe calea dialogului în USL. Astfel de anunţuri şi dorinţe au mai fost spuse şi de alţi liberali, însă nu s-a întâmplat nimic...

Preşedintele executiv al PC Mehedinţi, Daniel Budulan, este şi consilier local în CL Severin. Budulan ne-a declarat, în exclusivitate, că nimeni nu poate să-l oblige să voteze pentru revenirea pe funcţia de viceprimar a liberalului Daniel Cârjan.

De ce aducem în discuţie pe Cârjan? El, din câte s-a spus, a fost schimbat pentru că nu era eficient în funcţie. Deci pentru incompetenţă. Acum ce facem, îl reevaluăm? Dacă discutăm schimbarea vicelui în ACD, apoi în USL, o facem pe argumente solide, nu pe numiri politice. Viceprimarul în funcţie, Romică Vâlcu, a fost opt ani consilier local, are experienţă în administraţie şi, dacă va fi să votăm, eu, unul, votez pentru menţinerea lui în funcţie. În plus am înţeles că a făcut contestaţie şi încă nu este exclus definitiv din PNL Mehedinţi.
Ne-a declarat Alin Budulan

Preşedintele executiv al PC Mehedinţi ne-a spus că la nivel local nu există nimic parafat între PC şi PNL.

Nu există niciun protocol semnat între PC Mehedinţi şi PNL Mehedinţi în care noi să fim obligaţi să susţinem un liberal ca viceprimar la Severin. Noi nu avem niciun fel de vice la CJ Mehedinţi, niciun viceprimar la Severin, n-am avut niciun loc eligibil în Parlament, drept pentru care PC Mehedinţi n-are nicio obligaţie faţă de liberali. Eu, unul, nu voi vota în cadrul CL Severin schimbarea viceprimarului Vâlcu cu Cârjan.
Ne-a mai spus consilierul local PC Alin Budulan

Preşedintele interminar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, ne-a declarat că acum, în luna septembrie, se vor rezolva aceste probleme.

Aceste probleme legate de viceprimar şi vicepreşedinte la CJ Mehedinţi se vor rezolva pe calea dialogului în USL în luna septembrie. Mai mult n-am ce să vă declar!
Ne-a spus Marcel Vela

Liberalii din Mehedinţi sunt la cheremul pesediştilor, care nu mai respectă protocolul USL şi îi înjosesc în ultimul hal. Toate au început exact din momentul în care Crin Antonescu şi conducerea centrală au hotărât excluderea din partid a preşedintelui PNL Mehedinţi Liviu Mazilu, bun prieten al baronului PSD de Mehedinţi Adrian Duicu. De la alungarea lui Mazilu din partid, PNL Mehedinţi a devenit bătaia de joc a colegilor din USL. Concret, maşina de vot pesedistă din cadrul CL Severin a votat înlocuirea din funcţie a viceprimarului liberal Daniel Cârjan, preşedinte al organizaţiei liberale municipale, cu un ex-liberal pe nume Romică Vâlcu. Asta în pofida faptului că liberalii au prezentat un document prin care au arătat că l-au dat afară din partid pe Vâlcu şi că se încalcă grav protocolul USL. Încă un ex-liberal este menţinut în funcţie de către maşina de vot pesedistă din cadrul CJ Mehedinţi. Este vorba de Adriana Bădănoiu, exclusă din PNL Mehedinţi, persoană pe care liberalii vor, dar nu pot să o înlocuiască din funcţie.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj