Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Începe bătălia pentru puterea regională
Baronul Duicu îl pune la punct pe baronul Frunzăverde
Iulian Gogonea ,4 septembrie 2013,00:18 nr. afisari:3195

Preşedintele CJMehedinţi, Adrian Duicu, a intervenit prompt când a aflat că omologul său de la preşedinţia CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat că Mehedinţiul ar trebui să facă parte din Regiunea de Vest. Baronul de Mehedinţi a lăsat să se înţeleagă că omologul din judeţul vecin bate câmpii şi că se bagă unde nu-i  fierbe oala.

Nici nu s-a  conturat bine harta  regiunilor  că a şi început bătălia baronilor pentru putere. Baronul pesedist de Mehedinţi, Adrian Duicu, a sărit la baronul liberal de Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, când a aflat că acesta din urmă şi-a dat cu părerea despre poziţia Mehedinţiului pe harta regională. Frunzăverde a declarat că Mehedinţiul ar trebui să facă parte din Regiunea de Vest, din mai multe considerente. De cealaltă parte, baronul Adrian Duicu a spus că niciodată nu se va întâmpla aşa ceva şi că Mehedinţiul va face parte din Regiunea de Sud  sau Regiunea Oltenia.  Preşedintele în exerciţiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest, Sorin Frunzăverde, a declarat pentru Agerpres că judeţul Mehedinţi trebuie să facă parte din această regiune, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Cred că judeţul Mehedinţi trebuie să facă parte din Regiunea Vest, datorită legăturilor tradiţionale existente, a integrării economice, iar, în acest fel, a posibilităţii de a aborda mult mai coerent problematica dezvoltării la Dunăre.
A afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte al PNL

În opinia sa, în acest fel întreg malul dintre România şi Serbia se va afla în interiorul unei singure regiuni, iar Clisura Dunării ar putea fi astfel mult mai bine valorificată. Potrivit lui Sorin Frunzăverde, varianta introducerii judeţului Mehedinţi în Regiunea Vest este una echilibrată şi din punct de vedere al împărţirii populaţiei. Preşedintele CJ Mehedinţi, baronul roşu Adrian Duicu, a lăsat să se înţeleagă că baronul Sorin Frunzăverde se bagă unde nu-i fierbe oala şi bate câmpii.

Nici gând de aşa ceva! Mehedinţiul este în Oltenia, nu în Banat, iar regiunile se formează pe un număr de judeţe, dar şi pe autenticitatea lor. Oltenii cu  olteni, bănăţenii cu bănăţeni. Iar Mehedinţiul, se ştie clar, este în Oltenia.
Ne-a declarat preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj