Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
«VIOLENŢA DISTRUGE VIAŢA TA ŞI A CELOR DRAGI!»
(V. I.) ,1 decembrie 2013,23:42 nr. afisari:2272

Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) Dolj continuă campania „VIOLENŢA DISTRUGE VIAŢA TA ŞI A CELOR DRAGI!” Sâmbătă, social-democratele din Dolj s-au întâlnit cu femeile din Băileşti şi localităţile învecinate. Preşedintele OFSD Dolj, Daniela Traniţă, le-a vorbit femeilor prezente la eveniment despre tipurile de violenţă, şi despre cât de important este ca cele care sunt victime să anunţe autorităţile în domeniu de acest lucru.

Am mai spus acest lucru şi îl repet şi azi, violenţa în familie este un comportament anormal, deviant, iar persoanele care sunt victime ale violenţei domestice, indiferent de tipul de manifestare: violenţa verbală, socială, economică, sexuală, psihologică, fizică, trebuie să-şi cunoască drepturile şi trebuie să se informeze cum trebuie să procedeze în situaţiile care le pun în pericol atât viaţa proprie, cât şi pe cea a persoanelor dragi, în mod special, a copiilor lor. Am fost şi în mai multe localităţi cu această campanie, şi vom merge şi în altele, pentru că ne-am dorit să nu avem o acţiune şi să uităm de ea, ci am demarat o adevărată campanie, în care venim în faţa dumneavoastră cu specialişti pentru a vă spune ce trebuie să faceţi în astfel de situaţii. Putem să spunem Stop Violenţei!
A declarat preşedintele OFSD Dolj, Daniela Tarniţă

La întâlnire a luat parte şi deputatul Ion Călin care le-a transmis doamnelor prezente mesajul preşedintelui PSD Dolj, Claudiu Manda.

S-a vorbit aici de violenţa domestică împotriva femeii, dar nu trebuie să uităm nici de cea împotriva bărbaţilor, sau de cea mai gravă, împotriva copiilor. Şi aceasta lasă urme şi mai grave dacă ea are loc în unităţile de învăţământ. Sunt lucruri grave, care trebuie stopate, iar îndemnul meu către fiecare dintre dumneavoastră este să nu acceptaţi aşa ceva niciodată, şi mai mult decât atât să vă implicaţi în mod activ în stoparea unor asemenea fapte. Doresc să vă transmit un mesaj din partea domnului preşedinte al PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, care vă încurajează să fiţi uniţi, şi să vă organizaţi cât mai bine în vederea alegerilor care vor avea loc anul viitor. Apreciem performanţa, şi sperăm ca de acum înainte să avem parte de aşa ceva şi în oraşul Băileşti. Evenimentul de azi ne dă speranţe că aşa va fi.
A spus deputatul Ion Călin

Prezidiul a mai fost format şi din preşedintele PSD Băileşti, Dorin Manciu, preşedintele OFSD Băileşti, Vera Bălan, dar şi specialişti în domeniul violenţei domestice. Campania „VIOLENŢA DISTRUGE VIAŢA TA ŞI A CELOR DRAGI!” s-a desfăşurat până acum în următoarele localităţi: Filiaşi, Ostroveni, Bârca, Breasta, Calopăr, Amărăştii de Jos, Bucovăţ, Băileşti, Negoi şi Sopot.În oraşul Băileşti a fost inaugurat sâmbătă, 30 noiembrie 2013 şi Clubul Femeilor Social Democrate.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj