Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Ultimele pregătiri pentru Europarlamentare
Dragoş Ostroveanu ,19 mai 2014,00:03 nr. afisari:4023

Săptămâna trecută organizarea activităţii pentru alegerile europarlamentare a intrat pe linie dreaptă deoarece B.E.J. Olt a fost completat cu noi membri, iar secţiilor de vot li s-au desemnat preşedinţii şi locţiitorii lor.
Astfel, la sediul Biroului Electoral Judeţean, din cadrul Prefecturii Olt, s-a desfăşurat  şedinţa privind completarea instituţiei cu reprezentanţii partidelor politice care nu au membri în Parlamentul European. Au fost propuşi şi implicit desemnaţi: Cristofor Decebal Bob de la Partidul Noua Republică, Ion Ghiţă de la Partidul Alternativa Socialistă, Elena Andrei de la Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Horia Valentin Răduinea de la Partidul Verde.

Tot săptămâna trecută la sediul Tribunalului Olt s-a desfăşurat şedinţa de tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare de pe raza teritorială a judeţului Olt, pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai 2014.
Şedinţa de extragere a realizat-o preşedintele instanţei judeţene oltene judecător Iuliana Dicu.

De menţionat este faptul că un singur judecător s-a încris să fie desemnat ca preşedinte de secţie, aceasta fiind penelista: COTOI DIANA MIHAELA, în rest jurişti şi persoane cu o reputaţie bună din comunităţile lor. Marea majoritate sunt juristi (salariaţi ai instituţiilor publice) şi avocaţi.
La sfârşitul lunii martie au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi, membrii Biroului Electoral Judeţean Olt, făcând parte judecătorii: Carmen Marinescu, Florentina Meşină şi Ion Beşliu. Ulterior componenţa biroului a fost completată şi cu reprezentanţii partidelor politice.

Cifrele statistice aferente judeţului Olt sunt: 382.394 de alegători, 376 de secţii de votare şi 420.633 buletine de vot, fiind tipărite de Ministerul Administraţiei şi Internelor la Imprimeria Naţională. Cele 1880 de ştampile necesare votului cu inscripţia „VOTAT”au fost confecţionate la Monetăria Statului.
România are 32 de reprezentanţi în Parlamentul European de la Bruxelles.
Materialele şi documentele necesare procedurii de votare: buletinele de vot, autocolante şi ştampilele sunt depozitate si păzite de Jandarmeria Olt.
Pe listele partidelor există 15 olteni printre candidaţii la europarlamentare.

Judeţul Olt are reprezentanţi pe listele de eurocandidaţi, însă pe locuri neeligibile, la aproape toate partidele: Partidul Democrat Liberal, Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Naţional Liberal, Partidul Mişcarea Populară, Partidul România Mare si Partidul Poporului – Dan Diaconescu.
Campania electorală se va încheia în data de 24 mai 2014, iar pe 25, cu începere de la ora 07.00 secţiile de vor se vor deschide, în speranţa prezentării la vot a alegătorilor.

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj