Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Atac dur la Olguţa Vasilescu
Ştefan Stoica: «Vom face tot posibilul să nu obţină un al doilea mandat»
Democrat-liberalii doljeni spun că Primarul Craiovei nu a reuşit să «se lepede de haina PRM»
Ana-Maria CONSTANTINESCU ,6 decembrie 2013,00:30 nr. afisari:3555

PDL Dolj nu se va apleca niciodată ca un ghiocel, în faţa Măriei Sale, doamna primar.
A declarat ieri deputatul democrat-liberal Ştefan Stoica

Acesta a mai spus că PDL va face “tot posibilul” ca Olguţa Vasilescu să nu obţină un al doilea mandat de primar

Vizavi de declaraţiile doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu, că a fost în vizită pe şantierele finanţate cu fonduri de PDL, ar trebui să finalizeze mai repede lucrările dacă există o preocupare în aces sens. PDL Dolj nu se va apleca niciodată ca un ghiocel, în faţa Măriei Sale, doamna primar. Dânsa are un mandat limitat până în 2016, vom face tot posibilul să nu obţină un al doilea mandat pentru că în stilul caracteristic, domnia sa nu a reuşit să se lepede de haina de la PRM, calomniază. Parlamentarii PDL nu s-au opus modernizării stadionului aşa cum a spus doamna primar, noi am avut un amendament împotrivă cu Marinică Dincă şi Dascălu pentru alocarea de resurse de la Ministerul Dezvoltării pentru acest stadion, peste 8 milioane de euro, astfel încât să realizeze studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic care nu este realizat nici până în acest moment şi USL a votat împotriva acestui obiectiv, nicidecum parlamentarii de Dolj.
Ştefan Stoica

Deputatul a  mai declarat ieri că PDL a introdus două amendamente la bugetul de stat “foarte importante pentru judeţul Dolj”.

 Este vorba de Centura de Sud Craiova finanţată de la bugetul de stat când PDL era la guvernare. Prim-ministrul Ponta a tăiat finanţarea în 2012. Centura este foarte importantă pentru că tot traficul greu se tranzitează în municipiul Craiova. S-a mutat traficul în zona ANL din Craioviţa, înainte era tranzitat prin zona Bulevardului Râului. Are o lungime de 9 km, începe de la Cârcea şi tranzitează localitatea Malu Mare şi Podari până la podul din dreptul localităţii Podari de peste Jiu. Trebuie doar alocate resursele financiare pentru ca toate drumurile naţionale din judeţul Dolj să fie legate de centură. Important pentru judeţul Dolj este şi obiectivul de investiţii Craiova-Calafat, licitat în 2011 pe vechea guvernare PDL. Au început lucrările celor două drumuri apoi s-a tăiat finanţarea. Se propune amendament pentru suplimentarea bugetului pentru obiectivul de investiţii: reabilitare DN 56 Craiova-Calafat cu suma de 233.000 mii lei şi Centura de Sud, finalizarea în 2017 a drumului Craiova-Calafat şi Centura de Sud în 2020. Pe Pe lista obiectivelor de investiţii prioritare pentru 2014, fie finanţate din fonduri europene sau de la bugetul de stat, figurează 25 proiecte, iar în Oltenia avem doar drumul Craiova-Calafat.
Ştefan Stoica

Deputatul Constantin Dascălu, a adăugat că:
Bugetul consolidat pe anul viitor are o prevedere de 216 miliarde lei , construit pe o creştere economică de 2,2%, o inflaţie de 2.4%. USL a introdus 35 taxe şi impozite, unele noi altele majorate, în acest buget sunt prevăzute şi veniturile din creşterea accizelor la combustibili, benzină şi motorină. Creşterea accizelor nu era necesară pentru că România are preţurile în limitele prevăzute.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj