Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
1 Mai tare ca altul!
PNL şi PSD şi-au disputat Brădeştiul, de Zilele Comunei
Petre Cojocaru ,5 mai 2014,00:08 nr. afisari:5556

Ziua de 1 Mai a fost o oportunitate pentru partidele politice să facă “băi de mulţime”. Asta s-a întâmplat la Brădeşti, acolo unde localnicii sărbătoreau Zilele Comunei. Liberalii şi social-democraţii doljeni s-au întâlnit preţ de câteva minute în biroul primarului pe care şi-l dispută ambele formaţiuni.
Câştig de cauză în “minirăzboiul de 1 Mai” pare să fi avut “galbenii”, care s-au pozat cu primarul Ion Răcăreanu. Rămâne de văzut unde se vor duce voturile brădeştenilor pe 25 mai!


Brădeştiul s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare de 1 şi de 2 Mai. Dar şi în culoarea roşie, pentru că de la intrarea în comună, la fel ca în multe localităţi ale judeţului, până în dreptul primăriei, stâlpii de curent, staţiile de autobuz etc erau “tapetate” cu afişe electorale ale PSD.  Sau USL, ce a mai rămas din el.
Sărbătoarea localităţii a fost câmp de luptă pentru PNL şi PSD Dolj. Asta pentru că primii, în frunte cu Mihai Voicu, continuă să îşi revendice primarul, în vreme ce ultimii l-au prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, pe acelaşi gospodar şef în “curtea lor”.

Liberalii au ajuns la Brădeşti în jurul orei 16. Nu au pierdut timpul şi, după o scurtă baie de mulţime, şedinţe foto etc, au trecut la “marcaj”, flancându-l pe primarul de drept al lor. Aşa se face că Răcăreanu  a apărut în pozele ambelor partide.
Social democraţii au ajuns la Brădeşti pe la ora 18. Au intrat în biroul primarului dar aici, surpriză! Camera era plină cu liberali. S-au întâlnit astfel perechile de “prieteni” “Lia Olguţa Vasilescu - Elena Costea”, “Lia Olguţa Vasilescu - Mihai Voicu”. De salutat, s-au salutat, că doar nu o fi supărarea atât de mare! De vorbit, nu prea şi-au vorbit!  De altfel, imaginea “confruntării” a fost imortalizată cu o cameră video, pe fundalul melodiei “Thunder”.

Ţinând cont de faptul că liberalii au rămas în birou, iar social-democraţii au plecat, după circa o jumătate de oră, am putea crede că pe 1 Mai, la Brădeşti, PNL a făcut 1 - 0 în compania PSD.
Însă “meciul” va avea şi o a doua repriză, pe 25 mai, la alegerile pentru Parlamentul European. Rămâne de văzut dacă PSD va reuşi să întoarcă rezultatul, adică să ia voturile pe care le vrea în comuna Brădeşti.

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj