Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
PE: Toţi lucrătorii din UE sunt egali
Marian Jean Marinescu: Dezbaterea ridicolă din Marea Britanie şi alte state membre trebuie să înceteze
(A.M.C.) ,17 ianuarie 2014,00:03 nr. afisari:2627

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie privind libera circulaţie. Prin aceasta, statelor membrei li se cere să nu discrimineze muncitorii.

Nu ceri să se limiteze dreptul la liberă circulaţie, care este un drept fundamental al Uniunii, şi nu blamezi popoare pentru că un număr foarte mic de beneficiari ai sistemului social din statul gazdă încalcă legea. Dezbaterea ridicolă din Marea Britanie şi alte ţări privind restricţionarea dreptului la liberă circulaţie trebuie să înceteze.
A transmis vicepreşedintele Grupului PPE, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, în cadrul dezbaterilor care au avut loc ieri în PE

Dezbaterea vine pe fondul declaraţiilor recente ale unor lideri europeni, inclusiv ale premierului britanic David Cameron, privind luarea unor măsuri restrictive în ceea ce priveşte dreptul la liberă circulaţie.

Aceste propuneri sunt susţinute de politicieni populişti, care vor să câştige voturi şi care caută să acopere deficienţele administrative şi rezultatele economice nefavorabile ale ţărilor lor prin invocarea libertăţii de circulaţie.
A mai spus Marian-Jean Marinescu

Vicepreşedintele Grupului PPE este iniţiatorul acestei dezbateri si unul dintre autorii rezoluţiei privind respectarea dreptului la liberă circulaţie. Rezoluţia a fost supusă, ieri, aprobării Parlamentului European şi a fost adoptată.  În aceasta li se cere statelor membre să nu-i discrimineze pe muncitorii mobili din UE şi să folosească fondurile europene pentru a promova incluziunea socială, “să respecte dispoziţiile din tratat privind normele UE care reglementează libertatea de circulaţie şi să se asigure că principiile egalităţii şi dreptul fundamental la libertatea de circulaţie sunt respectate pentru toate statele membre”.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj