Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
MATERIAL PUBLICITAR / “Cerul Unic European”, proiectul care va scădea durata zborurilor şi preţul biletelor de avion în Europa
,6 mai 2014,00:09 nr. afisari:3463

Raportul “Implementarea Cerului Unic European” al eurodeputatului Marian-Jean Marinescu încurajează cooperarea între autorităţile aviatice naţionale pentru o mai bună gestionare a spaţiului aerian în Europa şi pentru a reduce fragmentarea controlului traficului aerian.
Propunerea permite Comisiei Europene să desemneze o organizaţie imparţială, independentă care să ajute autorităţile aviatice naţionale să atingă ţintele de performanţă privind îmbunătăţirea serviciilor.

Prin crearea Spaţiului Unic European, UE îşi propune reducerea zborurilor cu escală şi a duratei curselor aeriene, scăderea consumului de combustibil şi a emisiilor de carbon.
Proiectul are două elemente principale: înlăturarea barierelor naţionale pentru crearea unor rute mai scurte, care înseamnă şi un consum mai mic de combustibil, şi înfiinţarea a nouă “blocuri de spaţiu aerian” regionale, în locul celor 28 de sisteme de control al traficului aerian, pentru îmbunătăţirea performanţelor.
Se doreste astfel asigurarea “transparenţei bazei de calcul a tarifelor în funcţie de costuri”. În plus, tarifele stabilite trebuie să încurajeze “furnizarea în condiţii de siguranţă, eficienţă, eficacitate şi durabilitate a serviciilor de navigaţie aeriană în vederea realizării unui înalt nivel de siguranţă şi rentabilitate”.

Cred că un serviciu trebuie modelat pentru beneficiar. În acest caz, beneficiarii sunt cei 600 de milioane de pasageri care zboară în Europa în fiecare an. Aceştia ar trebui să se bucure de siguranţă, de confort şi de un preţ corect. O arhitectură a spaţiului aerian bazată pe eficienţă şi nu pe graniţe poate aduce aceste beneficii.
A declarat Marian-Jean Marinescu

Totodată, Marinescu a explicat că rezultatul implementării Cerului Unic European se traduce prin “15 minute de zbor mai puţin la un zbor mediu de 2 ore, mai mult confort pentru pasageri, consum şi emisii mai reduse, costuri mai mici, preţuri mai mici”.
 

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj