Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Mărinică Dincă a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL Craiova
Alegeri au fost si la Organizaţia de Femei a PDL Dolj
Asineta GÎSCAN ,21 octombrie 2013,00:30 nr. afisari:2426

327 de delegaţi ai PDL Craiova s-au prezentat vineri, 18 octombrie, la Teatrul Liric “Elena Teodorini’’ pentru a-şi alege noua conducere.

Cătălin Predoiu: «Să nu avem nicio ezitare în a ataca USL»

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a fost invitatul de onoare al întrunirii. Pedelistul s-a aflat la Craiova pentru a vizita fabrica Popeci Utilaj Greu, dar şi noul sediu al Facultăţii de Drept.
Conducerea PDL Craiova  a anunţat că îl va susţine pe prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor pentru a fi desemnat candidatul partidului la funcţia de preşedinte al ţării. În această cursă s-au mai înscris alţi doi membri ai PDL.

Este important să ţinem legătura cu oamenii de afaceri, cu cei care ne oferă locuri de muncă. Ne propunem să avem o guvernare care să aducă soluţii României. Trebuie să câştigăm alegerile. Partidul este pe un drum bun. Deţinem 19 procente, suntem pe un trend ascendent. Vrem să atingem 25%. Trebuie ca partidul să rămână unit. Bătălia de la alegerile europarlamentare va arăta care sunt forţele de dreapta, la fel şi prezidenţialele, dar şi alegerile locale din 2016. Este important să ne mobilizăm pentru toate. În Bucureşti am strâns echipa în jurul unor programe. Trebuie să intensificăm relaţiile cu organizaţiile din teritoriu. Îl susţin pe Mărinică Dincă. Este un om de viitor în acest partid. Vă propun să nu avem nicio ezitare în a ataca USL. Ştiu că multe industrii din Oltenia au dispărut. Îmi propun să mai vin aici, iar data viitoare sper să avem cu doi în faţă la sondaje.
Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PDL

Marian Vasile: «Singura realizare, la nivel local, a guvernului USL au fost cele două statui nud din centru»

Consilierul local Marian Vasile a criticat-o dur pe Olguţa Vasilescu, care “de un an şi jumătate nu face altceva decât să taie panglici la proiectele PDL’’.

E trist ce se întâmplă la Craiova de un an şi jumătate. În lipsa lui Solomon s-au atras milioane de euro de către Mărinică Dincă. Singura realizare, la nivel local, a guvernului USL au fost cele două statui nud din centru. Sunt convins că noul Birou Permanent Local le va da de furcă USL-iştilor.
A completat Marian Vasile

Mărinică Dincă, din nou la şefia partidului

În urma  numărării voturilor, Mărinică Dincă a fost reales preşedinte  al PDL Craiova, fiind şi singurul candidat pentru această funcţie. Noul Birou Permanent Local al PDL Craiova mai este format din doi prim-vicepreşedinţi: Nicolae Giugea şi Marinel Florescu. De asemenea, Flavius Sirop a fost numit secretar general al organizaţiei, iar Departamentul pentru Politici privind Administraţia Publică, Justiţie, Siguranţă Naţională, Ordine Publică şi Siguranţa Cetăţeanului va fi gestionat de  Marian Vasile.
Mihaela Roxana Jianu va conduce, timp de patru ani, Organizaţia de Femei a PDL Dolj

În plus, Organizaţia de Femei a PDL Dolj şi-a ales ieri noua conducere pentru următorii patru ani. 245 de doamne au fost delegate să participe la întrunire şi să deţină drept de vot.

Marian Jean Marinescu: «Consider că femeile din PDL au un caracter foarte puternic»

La prezidiu s-a aflat şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu, care a ţinut să salute această iniţiativă şi totodată să le transmită un mesaj femeilor democrat-liberale.

Vă salut şi din partea lui Blaga. Suntem într-o perioadă de reorganizare, dar care este foarte bună pentru PDL. Trebuie să ne alegem structurile din teritoriu. Consider că procedăm exact aşa cum este bine. Mă bucur că am reuşit să creăm interes în structurile organizaţiilor interne de doamne, tineret, vârsta a treia şi oameni de afaceri. Opoziţie trebuie făcută şi la nivel local, dar şi la nivel naţional. Este necesar să-i informăm pe oameni atunci când USL-iştii greşesc. Când oamenii vor întoarce faţa, trebuie să ne găsească pe noi. Creştem în fiecare lună. În sondaje suntem cotaţi la 19%. Partidul se mişcă foarte bine. Biroul Permanent Naţional va veni la mijlocul lunii noiembrie în Dolj. Lumea abia acum realizează ce s-a întâmplat în timpul guvernării noastre. Foarte mulţi oameni nu vor să intre în politică de teamă. Consider că femeile prezente astăzi (n.r. - ieri) aici au un caracter foarte puternic. Ţinta noastră o reprezintă alegerile locale din 2016. Fără organizaţiile interne nu vom putea să facem acest lucru. Mulţumesc soţilor, pentru că îşi lasă soţiile în lumea politică. Am convingerea că la anul, în toamnă, putem să dăm din nou preşedintele acestei ţări.
A declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu

Ladies first? De domeniul trecutului...

Prea puţini dintre ceilalţi membri ai PDL Dolj prezenţi la întrunirea dedicată doamnelor au ţinut să salute Organizaţia de Femei a PDL Dolj. Alegerea noii conduceri a fost umbrită de “săgeţile otrăvite” pe care democrat-liberalii doljeni le-au aruncat către USL.

Mihaela Roxana Jianu: «În spatele unui partid de succes stau întotdeauna femeile puternice»

Noul preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL Dolj a fost desemnat, în urma voturilor primite, Mihaela Roxana Jianu.

De meserie sunt profesor. Eu sunt om de acţiune. Sper să am mai multe de spus la sfârşitul mandatului. Mi-am făcut o deviză: «În spatele unui partid de succes stau întotdeauna femeile puternice».
Mihaela Roxana Jianu, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL Dolj

Două posturi au fost puse la bătaie şi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte al organizaţiei. Acestea au fost ocupate de Alina Zaharia şi Corina Prica. Secretar general al organizaţiei a fost numit Maria Irina Alexandru.

Din culise...

Chiar dacă pare incredibil, unele doamne democrat-liberale, care au fost ieri prezente la alegerile noii conduceri, nu Ştiau care este motivul pentru care se află în acel loc. În schimb, altele afirmau sus Şi tare că fac parte din PDL doar pentru că primesc... ajutoare. Însă cel mai bizar moment a fost cel în care femeile pedeliste îŞi puneau întrebări în legătură cu locul în care este amplasată baia la Teatrul Liric “Elena Teodorini’’.

Cred că trebuie să ieŞim afară să mergem la baie, în fundul curţii. Suntem cam Înapoiate. Eu am emoţii, îmi bate inima ca la iepure’’, a afirmat o femeie.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj