Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Manda, mai interesant decât Olguţa
Cine merge la Parlamentul European?
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,21 octombrie 2013,00:29 nr. afisari:3692

Cititorii “Ediţie Specială” au decis: Claudiu Manda este mai interesant decât Olguţa Vasilescu. Cel puţin pentru cei care ne citesc în mediul on-line.
Informaţiile privind atacurile PSD la adresa PNL au priză la public.
Pe data de 7 octombrie, “Ediţie Specială” a publicat articolul “Atac la PNL”, privind afirmaţiile făcute de edilul-şef Lia Olguţa Vasilescu, referitoare la campania electorală pentru alegerile parlamentare de anul trecut.
Olguţa Vasilescu spunea atunci că PNL nu a avut un aport prea mare în rezultatul alegerilor de anul trecut.

Am scos acum cu USL-ul toate colegiile parlamentare, dar eu n-aş zice că a fost foarte mare sprijin din partea PNL-ului, ci că tot noi am dus greul. Asta pentru că, dacă ne uităm în urmă cu patru ani, domnul Claudiu Manda avea tot cel mai mare scor pe ţară, domnul Geoană avea şi dumnealui cel mai mare scor pe ţară din Senat, eu aveam şi eu cel mai mare scor pe ţară dintre femei. Şi noi trebuie să fim tot aici, pentru că partidul şi-a pus un target de 40 la sută la nivel naţional. Asta înseamnă că noi, Doljul, trebuie să scoatem 60 la sută ca să acoperim judeţele acelea din Ardeal, care de fiecare dată se trezesc mai târziu. Sunt peneliste şi probabil de-aia se trezesc mai târziu.
Olguţa Vasilescu

Pe de altă parte, liderul social-democraţilor craioveni susţinea că în coaliţia din Bănie nu sunt probleme, însă USL cu siguranţă se va rupe.

Fără îndoială se va rupe USL-ul, nu ştim când, dar nu cred că se aştepta nimeni că o să ne căsătorim pentru toată viaţa. În Consiliul Local avem o colaborare foarte bună, de care eu sunt mulţumită, şi de directorii care sunt puşi de PNL sunt de asemenea foarte mulţumită şi în general, dacă eu consider că trebuie schimbat un director, indiferent că este de la PSD sau de la PNL, voi face acest lucru fără să am niciun fel de jenă de partenerii liberali.
Olguţa Vasilescu

Până la închiderea redacţiei, afirmaţiile Olguţei Vasilescu au fost citite de 949 de ori. La o săptămână după publicarea acestui articol, “Ediţie Specială” a publicat ştirea «Începe să bată o ciumă galbenă aşa, către noi», avându-l în prim plan pe preşedintele PSD Dolj, Caludiu Manda. În cadrul Conferinţei Judeţene a Tineretului Social-Democrat, care a avut loc la Ciupercenii Noi, liderul social-democraţilor doljeni a declarat că primarul de la Rast s-a plâns de “ciuma galbenă”, iar Manda a afirmat că va fi combătută cu “culoarea roşie”.

Ne aflăm la Ciupercenii Noi, este un colegiu în care a ieşit la al doilea mandat, deputat, un coleg al nostru de Parlament, un prieten al meu, actual ministru şi preşedinte PNL Dolj, Mihai Voicu. Dar îmi spunea acum câteva zile primarul de la Rast, domnul Silişteanu: «Domn’e, la mine aicea, la Rast, dinspre Calafat începe să bată o ciumă galbenă aşa, către noi, trebuie să fim un pic mai atenţi». Şi atunci ne-am gândit sau ne gândeam dinainte că ar trebui să nu mai lăsăm lucrurile în Dolj să funcţioneze aşa şi, până să ajungă ciuma galbenă la Rast, conform citatelor din Rast, ne ducem noi cu culoarea roşie exact la ei în colegiu. Am ales să venim aici pentru a le spune celor de pe valea Dunării, că vorbim de Desa, de Rast, de Ciuperceni, Calafat, Poiana Mare, că nu mai sunteţi aici PSD-işti singuri şi ai nimănui, că nu vă părăseşte organizaţia judeţeană, că am venit să ne luăm ce-i al nostru, că am venit să ajutăm oamenii care ţin cu PSD şi că am venit să recâştigăm zone pe care le-am pierdut poate prea uşor sau pentru care n-am început de foarte multe ori o competiţie pentru a le câştiga.
Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj

Declaraţia lui Claudiu Manda a fost citită de 1.500 de ori. De altfel, Manda a întrecut-o pe Olguţa Vasilescu încă din a doua zi de la publicarea articolului. Să crească oare Claudiu Manda şi în sondaje? Dacă este aşa, liderul social-democraţilor doljeni ar putea fi candidatul PSD pentru alegerile europarlamentare. Olguţa Vasilescu a declarat, la un moment dat, că acela care va candida pentru un fotoliu de parlamentar european va fi cel care “stă cel mai bine în sondaje”. Potrivit mai multor surse, în acest moment, deşi este în cădere liberă faţă de anul trecut, Olguţa Vasilescu se menţine pe prima poziţie în sondaje, pe Craiova. Dacă datele nu se vor schimba, preşedintele PSD Craiova ar putea îndeplini condiţiile pentru a candida la europarlamentare.

De la PNL, să fie Stroe?«Nu neg faptul că mi-aş dori»

Deputatul PNL Ionuţ Stroe s-a implicat, de la preluarea noului mandat, tot mai mult în diplomaţia externă. Stroe a participat la mai multe activităţi în Parlamentul European. Recent, deputatul PNL a organizat, la Bucureşti, seminarul aniversar “România şi Consiliul Europei: 20 de ani de cooperare parlamentară şi guvernamentală”.

Ionuţ Stroe a fost şeful delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi este vicepreşedintele APCE. Activitatea deputatului craiovean ar putea fi privită ca o pregătire pentru alegerile europarlamentare.

Mi-aş dori să fiu europarlamentar, e adevarăt. Cred că poate fi un obiectiv pentru orice politician. Vom vedea însă ce va fi.
A afirmat Stroe

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj