Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Prima alarmă la Baza militară Deveselu: un ”incendiu”
,15 iunie 2015,15:45 nr. afisari:3480

Militarii americani cantonaţi la baza militară din comuna Deveselu, judeţul Olt, au trecut de prima lor ”alarmă” de când îşi desfăşoară aici activitatea. Nu a fost vorba despre vreun atac aerian sau rachetă inamică, ci despre simularea unui incendiu. Exerciţiul a vizat testarea promptitudinii forţelor de intervenţie americane din incinta bazei militare.

La aplicaţia cu pricina au participat în special soldaţii americani ai Bazei militare ce fac parte din forţele de intervenţie în cazuri de urgenţă. Scopul exerciţiului a constat în testarea timpilor de intervenţie în cazul izbucnirii unui incendiu în incinta unităţii. Echipa de pompieri americani ”a salvat” din incendiul simulat un manechin de antrenament. Intervenţia americanilor nu a fost singulară, ci a fost sprijinită de două autospeciale ale pompierilor români - una de la Baza 99 a Armatei Române, iar cealaltă - de la detaşamentul de pompieri din Caracal ce aparţine de Inspctoratul pentru Situaţii de Urgeţă ”Matei Basarab” Olt. Echipa de intervenţie proprie a bazei americane de la Deveselu are angajaţi 11 pompieri, numărul lor urmând să crească până la momentul în care baza va deveni operaţională, respectiv undeva spre finele acestui an.

Baza americană (Naval Support Facility NSF Deveselu) şi Baza 99 a Armatei Române îşi împart fosta locaţie a bazei aeriene din comuna Deveselu, judeţul Olt, care a fost desfiinţată. Lucrările de amenajare a Bazei militare a SUA de la Deveselu au fost inaugurată în octombrie 2013 şi va deveni complet operaţională până la sfârşitul anului acesta. Odată devenită funcţională, Baza de la Deveselu se va afla sub autoritatea Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli. Costurile pentru realizarea sistemului de apărare de la Deveselu sunt suportate integral de Guvernul Statelor Unite, care a alocat două aproape 350 milioane dolari pentru amenajarea bazei militare pe care o deţine de-acum în judeţul Olt.

sursa -  adevarul.ro

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj