Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Poliţiştii rutieri au aplicat, în ultimele trei zile, 588 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.546, participanţilor la trafic care nu au respectat Codul Rutier
,25 mai 2015,19:11 nr. afisari:3781

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele mehedinţene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 588 sancţiuni contravenţionale în valoare de 121.546 lei şi au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier.
Astfel, 278 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 131 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 11 pietoni pentru traversări neregulamentare, iar 7 şoferi pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 28 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

***RECOMANDARI PENTRU TIMP PLOIOS

Precipitaţiile influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier.

Având în vedere faptul că ploaia poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere, poliţiştii mehedinţeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia reprezintă un factor perturbator ce poate determina apariţia blocajelor rutiere temporare.
În această situaţie, recomandăm conducătorilor auto:
— să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
— să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
— să păstreze liber centrul intersecţiei;
— să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
— să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric;
— să nu claxoneze inutil;
— să fie atenţi la semnalele agenţilor de circulaţie.
***
Surprins în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 24.05.2015, ora 04.00, poliţiţtii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat pe un bărbat de 29 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism, având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendată din data de 18.12.2014.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând să i se preleveze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele acestuia au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având exercitarea dreptului de a conduce suspendată şi refuzul de a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

 
Curs valutar BNR - 20-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj