Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
foto - adevarul.ro
Vâlcov mai stă o tură
Instanţa supremă i-a prelungit mandatul de arest preventiv
Eliza RADU ,27 aprilie 2015,09:37 nr. afisari:3036

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, vineri, contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie faţă de decizia din 20 aprilie de respingere a prelungirii arestului preventiv în cazul lui Darius Vâlcov şi plasarea acestuia în arest la domiciliu.
Decizia de vineri a instanţei supreme este definitivă. Astfel, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, adică până pe 24 mai.
Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, fiind acuzat de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.
În schimbul banilor, Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare şi pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.
Potrivit DNA, începând cu anul 2011 şi până în prezent, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi.

Produsul infracţional obţinut în urma săvârşirii faptelor faţă de care se efectuează cercetări a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conţinând următoarele: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie inscripţionat “Renoir”, un tablou inscripţionat “Jean Cocteau”, o pictură pe lemn inscripţionată “Aurel Acasandrei”, arată AGERPRES.
În urma percheziţiilor domiciliare, s-au identificat 101 tablouri, despre care există indicii că ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov prin interpuşi, cu banii presupus obţinuţi din comiterea infracţiunilor pentru care se efectuează cercetări.

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj