Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Sursa foto: INRA
Firma Schweighofer Holzindustrie, invocată în alt dosar DNA
O serie de date, din dosarul trimis în 15 Mai spre judecare Tribunalului Vâlcea, indică firma austriacă Schweighofer Holzindustrie ca potenţial valorificator al masei lemnoase din arealul sitului Parâng...
,18 mai 2015,20:16 nr. afisari:2303

O serie de date, din dosarul trimis  în 15 Mai spre judecare Tribunalului Vâlcea, indică firma austriacă Schweighofer Holzindustrie ca potenţial valorificator al masei lemnoase din arealul sitului Parâng în relaţionare cu Gheorghe Deaconeasa, arestat, condamnat în primă instanţă pentru corupţie şi inculpat tot pentru corupţie în mai multe dosare penale. Jurnalista Sorina Matei scrie, pe blogul său, că Deaconeasa a fost şef al ocolului silvic Voineasa, membru al comisiei locale de fond funciar Voineasa şi administrator al unor societăşi comerciale şi fundaşii. Acesta a fost trimis până acum în judecată de DNA în patru dosare de corupţie. El a fost reţinut în 22 Aprilie 2015 de către procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti pentru opt infracţiuni de cumpărare de influenţă în formă continuată şi dare de mită, alături de Marius Bărbulescu, comisar general la Garda Naţională de Mediu. Iar în 23 Aprilie Tribunalul Argeş l-a arestat preventiv pe Deaconeasa 30 de zile.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2009-2011, inculpatul Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundaţii, a acţionat în scopul obţinerii controlului asupra unei importante suprafeţe de teren forestier situată pe raza judeţelor Vâlcea, Gorj şi Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea staţiunii Voineasa, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra- Obârşia Lotrului, precum şi a obţinerii custodiei şi, mai apoi, a dreptului de administrarea pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundaţiei pe care o reprezintă, Fundaţia Guard Forest. Sorina Matei spune că deşi a fost prezentat de presa centrală ca denunţător al fostului ministru, Elena Udrea, Deaconeasa nu este denun?ător al fostului ministru şi, ca atare, nici nu are această calitate. Deaconeasa doar a depus în urmă cu o lună şi jumătate un memoriu la DNA.

Situl Parâng pentru care procurorii susţin că Deaconeasa se lupta să obţină controlul, pentru a tăia şi valorifica masa lemnoasă către firma austriacă Schweighofer Holzindustrie, are o suprafaţă totală de 29.907 hectare şi reprezintă sectorul cel mai înalt şi spectaculos al munţilor dintre Olt şi Jiu în Carpaţii Meridionali. Acesta este al doilea dosar în care firma austriacă Schweighofer Holzindustrie apare invocată. În dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curţii Supreme de Justiţie, în care au fost trimişi în judecată lideri PSD şi PNL- Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Tudor Chiariu, Schweighofer Holzindustrie este invocată, în înregistrări, de Ioan Adam- PSD în legătură cu diverse sume de bani.

sursa - ziuaconstanta.ro

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj