Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Barbatul disparut acum 8 zile pe mare, cautat in continuare de scafandrii. Detaliul surprins de camerele de supraveghere
,9 iunie 2015,14:05 nr. afisari:2977

La 8 zile dupa ce a disparut pe mare, cu o barca de agrement, Liviu Tudoran, turistul de 32 de ani din Craiova este in continuare cautat de scafandrii militari si cei de la ISU.
Nicio informatie despre ce s-ar fi putut intampla cu el nu a aparut pana acum, insa anchetatorii au intrat in posesia unor imagini inregistrate de camerele de supraveghere din statiune.
Imaginile, care au inregistrat ceea ce ar putea fi ultimele ore din viata tanarului, il surprind pe Liviu Tudoran in diverse zone ale statiunii Costinesti.
Ele se afla in acest moment la anchetatori care incerca sa afle cine sunt ultimele persoane cu care turistul de 32 de ani a intrat in contact, inainte de a inchiria o barca de agrement pentru a face o plimbare in larg.

Epuizati, parintii lui stau de 8 zile pe malul marii, cu fotografia fiului lor in mana. In acelasi timp, mai multe semne de intrebare aduc in discutie si o ipoteza tulburatoare: aceea ca Liviu Tudoran sa fi nu fi murit inecat, ci sa fi fost jefuit atunci cand se afla cu barca in larg.
Principala problema a anchetatorilor este aceea ca, pana acum, actele tanarului nu au fost gasite. Daca Liviu s-ar fi dus cu barca in larg si apoi ar fi vrut sa faca o baie in mare, este greu de crezut ca s-ar fi aruncat in apa cu borseta la el.

Elena Tudoran-Dragota, mama tanarului disparut:
Nu cred ca e in apa, nu cred ca s-a inecat, nu s-a sinucis, ca nu era felul lui. Sper ca Dumnezeu sa mi-l aduca inapoi.

Parintii tanarului cred ca fiul lor a fost jefuit si ucis.

Marian Tudoran-Dragota, tatal tanarului disparut:
Am vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere, cand era el la debarcader. Se vede ca mai avea si o geanta, l-am vazut cum a plecat cu barca. Apoi am vazut cand au plecat altii in cautarea lui si au adus barca goala la tarm. Daca e in apa, atunci unde e geanta, unde sunt restul lucrurilor?

In plus, in ultimele trei zile, pe mare au fost furtuni si vant puternic. In cazul in care corpul lui Liviu Tudoran ar fi ramas prins, curentii de adancime ar fi trebuit sa-l aduca la suprafata. Insa, nici acum, dupa 8 zile, trupul sau nu a fost gasit.
Sunt deja opt zile de cand Liviu a disparut pe mare, insa pana acum nu au fost gasite nici telefonul mobil, nici borseta pe care ar fi avut-o la el, fapt ce alimenteaza suspiciunile parintilor care cred ca altceva s-a intamplat cu fiul lor.
Tanarul, inginer in domeniul IT, a mers la mare in vacanta de Rusalii. Pe 1 iunie a inchiriat o barca cu vasle si a iesit in larg. Atunci a fost vazut ultima data.

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj