Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Craiova - brand de răspândit pe plan mondial
VIDEO / Bănia ajunge în toate colţurile lumii
Cetatea Banilor va avea parte de expunere internaţională la târgurile de turism în care va fi implicată România, prin intermediul unui filmuleţ realizat în condiţii excepţionale
Cosmin HORJAN ,28 februarie 2013,22:41 nr. afisari:9814

Pornită într-un periplu de vizite în toate reşedinţele de judeţ din ţară, Grapini a efectuat prima escală la Craiova, joi, 28 februarie. În cadrul întâlnirii cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, Maria Grapini a vizionat filmul de prezentare a Băniei şi a promis că acesta va fi expus la toate târgurile de turism la care va participa România. Totodată, pliantele cu imaginea Craiovei vor fi expuse pe standurile organizate de ţara noastră.

Mi-am dorit foarte mult această întâlnire, pentru că, din punctul meu de vedere, Domnia sa (Maria Grapini - n.r.) conduce un minister care pe noi ne interesează foarte mult. A fost bine gândită soluţia ca un minister să concentreze şi partea economică şi turismul în aceeaşi mână. Am observat că nimeni, atunci când merge în afara României, nu se preocupă de zona de economie ca să facă o promovare, aşa cum ar trebui. Ambasadele noastre ar trebui să aibă fiecare pliantele de prezentare a tuturor oraşelor din România. De aceea, eu îmi doresc foarte mult ca videoclipul de prezentare a Craiovei să ruleze la toate târgurile internaţionale unde România este prezentă. Vom avea pliante de prezentare cu instituţiile craiovene, dar şi cu partea economică. Vom avea Universitatea în prezentare, Filarmonica «Oltenia», Muzeul de Artă, parcul industrial, despre care nu se cunosc foarte multe lucruri, din păcate.
Lia Olguţa Vasilescu

România va fi promovată, în perioada 6 - 10 martie 2013, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, cel mai mare târg de profil din lume. Ţara noastră va avea un stand de 500 de metri pătraţi, iar printre destinaţiile de turism care vor fi promovate va figura şi Craiova, cu instituţiile de cultură, de învăţământ şi locurile cele mai atractive din Bănie. Grapini a anunţat, totodată, că în perioada următoare va merge în India, unde speră să îi convingă pe eventualii investitori să vină la Craiova.

Craiova nu este valorificată la potenţialul pe care îl are, nici din punct de vedere industrial, economic, nici din punct de vedere al promovării ca obiectiv turistic şi cultural. De aceea spun că voi prelua principalele puncte tari ale oraşului. Voi avea în aprilie câteva vizite externe, dar săptămâna viitoare plec la Berlin, la unul dintre cele mai mari târguri de turism. România va avea un stand de aproape 500 de metri pătraţi şi voi fi bucuroasă să prezint clipul extraordinar de bine realizat. În acest an mai avem aproape 50 de târguri de organizat în toate colţurile lumii. Eu cred că prima barieră în a veni aici un investitor este imaginea de ţară. Din greşeală sau dintr-o intenţionată mediatizare, s-a crezut că brandul României este brandul sectorial turistic. Nu. Noi trebuie să vindem imaginea României cu tot ce are ea bun, nu numai turism. Orice investitor preferă să vină într-un loc unde are forţă de muncă. Acesta va fi un punct tare al Craiovei la întâlnirile externe. Apoi voi merge în India, care este a patra putere economică în lume. Ţinta mea este să aduc investitori în România şi voi da şi oferta parcului industrial din Craiova.
Maria Grapini

 

 

 
Curs valutar BNR - 18-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj