Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Şedinţa de CL a stârnit controverse
Viceprimarul Calangiu, faţă în faţă cu opoziţia
Mai multe probleme locale au fost dezbătute în lipsa edilului-şef Olguţa Vasilescu
Asineta GÎSCAN ,26 iulie 2013,01:21 nr. afisari:3823

Şedinţa de CL de ieri s-a desfăşurat în lipsa edilului Olguţa Vasilescu, care se află la Bucureşti, pentru a participa la o întrevedere referitoare la masterplanul de deşeuri. Viceprimarul Cristina Calangiu a trebuit să coordoneze întreaga şedinţă ordinară de Consiliu Local. Punctul şase de pe ordinea de zi a fost unul dintre cele mai dezbătute, întrucât rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova pe anul 2013 a stârnit controverse.

Există încasări suplimentare de aproximativ 4.900.000 lei la bugetul local. Suma rezultă exclusiv din impozitele pe care le plătesc locuitorii Craiovei. Este un lucru bun, pentru că oamenii câştigă din ce în ce mai bine. Partea proastă este că cinci miliarde şi jumătate sunt alocate pentru organizarea Festivalului Haiducilor. Este posibil ca, la nivelul conducerii, să se considere oportună organizarea acestui festival la Craiova, însă suma mi se pare exagerat de mare. Ştiu că astfel de concerte erau organizate din sponsorizări, nu din banii bugetului local. La această rectificare, sănătăţii i se alocă o sumă mai mică. Nu cred că în această arie este nevoie de bani mai puţini. Atunci când avem bani, nu trebuie să ratăm să-i alocăm pentru sănătate şi învăţământ. Voi vota împotriva acestui proiect de hotărâre.
A declarat consilierul local PDL Dan Cherciu

De asemenea, consilierul local PP-DD Ionel Pană a venit în sprijinul celor afirmate de colegul său de breaslă Dan Cherciu, susţinând că trebuie să se acorde o atenţie mai mare gestionării bugetului local.

Încă de anul trecut, din luna iulie, discutăm despre propuneri pentru bugetul din 2013. Au fost tot felul de modificări ale acestuia. Am alocat 1.300.000 lei pentru o anumită investiţie şi acum ne trezim că nu este realizată. Trebuie să acordăm o atenţie mare acestui capitol, deoarece sunt banii oamenilor.
A afirmat consilierul local al PP-DD Ionel Pană

În replică, viceprimarul Cristina Calangiu nu a ezitat să-şi exprime punctul de vedere.

S-au organizat foarte multe evenimente de la începutul anului, pe sponsorizări. De anul viitor nu vom mai face cheltuieli pe acest capitol, ci prin Asociaţia Craiova, Capitală Culturală. Astfel de acţiuni ne aduc punctaje. Vom încerca să nu cheltuim aceşti bani, vrem să facem ceva pe bază de sponsorizări. În plus, Spitalul «Filantropia» merge mult mai bine decât anul trecut. Toată lumea îşi ia salariile integral. Materialele sanitare şi medicamentele sunt suficiente. La învăţământ s-au acordat mulţi bani în plus, iar dacă va mai fi nevoie, vom mai aloca.
A precizat viceprimarul Băniei Cristina Calangiu

O altă problemă de interes major ridicată de pedelistul Dan Cherciu a făcut referire la câinii comunitari. Conform celor menţionate de acesta, nici până în momentul de faţă nu s-a găsit o rezolvare în această privinţă.

Ni s-a promis că se va rezolva această problemă, că nu vom mai avea câini. Acest punct de pe ordinea de zi nu face decât să asume incompetenţă.
A spus consilierul local PDL Dan Cherciu

City-managerul Craiovei, Gigi Nedelescu, a punctat faptul că această situaţie neplăcută pentru toţi oamenii din oraş nu va rămâne fără  rezolvare.

Ne asumăm în continuare responsabilitatea. Nu vrem să mai alocăm bani de la municipalitate, ne dorim să vină o firmă privată, care să extindă adăpostul.
A declarat city-managerul Băniei, Gigi Nedelescu

Mai mult, cosilierii locali au propus câteva idei astfel încât Şcoala “Obedeanu”, care este cea mai veche instituţie de învăţământ din Bănie, să nu fie desfiinţată.

Intenţia Primăriei este de a ceda Şcoala «Obedeanu» către Mitropolia Olteniei. Este foarte bună această iniţiativă, dar să nu îndreptăm un abuz printr-un alt abuz. În fond, această instituţie de învăţământ este prima din Craiova. Din acest punct de vedere, solicit să ni se prezinte stadiul negocierilor. Aş vrea să se caute o altă soluţie. Mitropolia poată să primească o altă clădire, mai nouă, decât cea care reprezintă una dintre emblemele Băniei.
A specificat consilierul local PDL Dan Cherciu

În schimb, Ionel Pană a propus ca Şcoala “Obedeanu” şi Colegiul Naţional “Elena Cuza” să se contopească într-o singură instituţie.

Ar fi bine ca «Obedeanu» să aparţină de «Elena Cuza», iar clasele I - IV să se desfăşoare la «Obedeanu». Aici este vorba şi de siguranţa elevilor.
A declarat consilierul local al PP-DD Ionel Pană

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj