Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Se reabilitează termic blocuri
(V. I.) ,17 ianuarie 2014,00:08 nr. afisari:3650

Primăria Craiova a transmis un comunicat de presă în care se spune că “Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat astăzi (n.r. ieri) autorizaţiile de construcţie pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor pentru care s-au strâns semnăturile necesare intrării în programul european.”
De asemenea, municipalitatea a transmis că 300 blocuri din Craiova s-au înscris pentru reabilitare termică şi a reamintit că a reabilitat gratuit două scări de bloc.

“Municipalitatea a demarat procesul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe în 2012. Din cele peste 3.600 de blocuri existente în Municipiul Craiova s-au înscris în procesul de reabilitare termică circa 300 de blocuri.
În primul lot de reabilitare termică sunt în scrise 93 de blocuri pentru care Consiliul Local al Municipiului Craiova a apobat documentaţia de avizare în şedinţa extraordinară din data de 23 mai 2013.
După cum se ştie, municipalitatea a reabilitat experimental şi gratuit două scări de bloc, una în cartierul Craioviţa Nouă, cealaltă pe Calea Bucureşti, utilizând două sisteme diferite de anvelopare termică – cel clasic cu polisteiren şi cel care prevede placarea imobilelor cu panouri prefabricate de aluminiu, tip sandwich.
Termenul de executare a lucrărilor este stabilit a fi cuprins între trei luni de zile pentru imobilele P+4 şi cinci luni de zile pentru imobilele P+8 şi P+10, în această perioadă urmând a fi reabilitate, la fiecare imobil: faţada, terasa şi planşeul de peste subsol.
În cadrul procesului de reabilitare termică se vor executa următoarele lucrări:  
izolarea termică a pereţilor exteriori; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente necorespunzătoare din punct de vedere energetic, cu tâmplărie termoizolantă, performantă energetic; închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic, acolo unde este cazul, inclusiv izolarea parapeţilor de la balcoane; termo-hidroizolarea terasei-planşeu; izolarea termică a planşeului peste subsol;
lucrări de reparaţii la elementele de construcţii care prezintă pericol de desprindere; lucrări de intervenţie la instalaţia de distribuţie a agentului termic pentru încălzire, precum şi la instalaţia de apă caldă din subsolul blocului de locuinţe”

Primăria Craiova

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj