Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Şedinţă solemnă a C.L., în cinstea Zilelor Craiovei
Regele Mihai I, cetăţean de onoare al Băniei
Craiova, încă un pas către titlul de Capitală Culturală Europeană
Asineta GÎSCAN ,1 iunie 2013,17:06 nr. afisari:2290

Primăria Municipiului Craiova a fost ieri gazda şedinţei solemne susţinută de Cosiliul Local, în cinstea celei de-a XVII-a ediţii a Zilelor Băniei. Trei puncte importante s-au aflat pe ordinea de zi, iar festivitatea a fost deschisă de corul Filarmonicii ,, Oltenia”, ce a intonat imnul României, dar şi imnul Casei Regale. Oficialităţile doljene nu au întâziat să-şi exprime sincerele urări către craioveni.

Bucuraţi-vă! Este un mesaj care se potriveşte sufletelor craiovenilor. Întreaga cetate e curpinsă de sărbătoare. Cuvântul meu are menirea de a binecuvânta această festivitate.
Înalt Preasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Şi Consiliul Judeţean Dolj a transmis un mesaj tuturor oamenilor, prin intermediul preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Sunt onorat să particip azi la şedinţa solemnă a C.L. Craiova. Bănia este reşedinţa de judeţ a unora dintre cele mai importante instituţii culturale din România, iar Marin Sorescu, Mihai Viteazul sau Tudor Gheorghe sunt doar trei dintre cele mai importante personalităţi ale noastre. Vreau să felicit municipalitatea, pentru că a reuşit să oferă un spectacol frumos, care va fi o carte de vizită pentru Craiova în demersul de a deveni Capitală Culturală Europeană.
Ion Prioteasa, preşedinte CJ Dolj

De asemenea, prefectul de Dolj, Marius Deca a ţinut să transmită locuitorilor mesajul său.

Mă bucur să mă aflu aici. E un eveniment special. 16 ediţii ale Zilelor Craiovei s-au desfăşurat până acum în luna octombrie, iar cea de-a XVII-a are loc în luna iunie, deoarece această dată are mai multă relevanţă. Toate instituţiile culturale din Craiova trebuie să sprijine iniţiativa oraşului de a deveni Capitală Culturală Europeană.
Marius Deca, prefect de Dolj

Cel de-a doilea punct de pe ordinea de zi a constituit o adevărată surpriză. Alteţa Sa Regală, regele Mihai I al României a primit distincţia de cetăţean de onoare al Municipiului Craiova. Întrucât nu a putut fi prezent la eveniment, distincţia i-a fost înmânată nepotului său, principele Nicolae.

Sunt onorat să mă aflu în Bănie, de zilele acestui important oraş din ţară. Mă bucur că-l reprezint pe bunicul meu, regale Mihai. E prima oară când fac acest lucru şi sunt mişcat să văd câtă  admiraţie  îi arată cetăţenii acestui oraş. Craiova a fost şi rămâne un important centru cultural şi economic. E un oraş prosper, înţelept şi plin de energie. În numele bunicului meu, vă mulţumesc pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare.
Alteţa Sa Regală, principele Nicolae

Primarul Băniei, Lia Olguţa Vasilescu a luat cuvântul pentru a le ura toate cele bune craiovenilor.

138 de ani de la prima atestare documentară a Craiovei. La 27 mai au început Zilele oraşului anul acesta, iar Zilele «Mihai Viteazul» au avut loc în perioada 9-12 mai, perioadă în care marele domnitor a cucerit Moldova. Mă bucur mult că iau parte la aceste frumoase evenimente.
Olguţa Vasilescu, edilul-şef al Craiovei

Ceremonia s-a încheiat cu premierea elevilor olimpici din oraş.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj