Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Primarul Craiovei jigneşte jurnaliştii
Declaraţie şocantă a Primarului Municipiului Craiova, municipiu care îşi doreşte să devină capitală europeană. Uitând, se pare, că odată a lucrat în mass-media, ca jurnalist la un ziar local, Olguţa Vasilescu a jignit, ieri, un jurnalist în şedinţa publică a Consiliului Local.
Ediţie Specială ,23 decembrie 2013,00:15 nr. afisari:5527

Olguţa Vasilescu a uitat că datorează cariera politică presei, pe care acum o “înjură” atunci când o critică. Olguţa Vasilescu este un  politician produs de media, care nu a excelat vreodată în politică sau în administraţie, ci doar în dezbaterile televizate fiind cunoscută ca o persoană foarte agresivă în exprimare. Ieri, pe ordinea de zi a Consiliului Local s-au aflat mai multe puncte care au vizat proiectul “Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe în municipiul Craiova”. Legat de acestea, Olguţa Vasilescu a declarat

Ca şi număr de locuinţe sunt în jur de 6.000 de blocuri dacă ar fi să le reducem pe cele de 10 etaje la 4 etaje. Din aceste blocuri pe care noi le-am dori toate în reabilitare termică, având în vedere că este vorba despre fonduri europene, nu am reuşit decât de la 300 de scări de bloc să strângem semnăturile. Era un ghid în care se spunea că nu se poate demara programul fără o singură semnătură. Noi am încercat cât am putut să-i convingem. Sigur, este destul de complicat, tu să vii să le spui, vrem să vă ajutăm şi să apară  un prostovan de la presă care să le spună că vine după primăria şi vă jupoaie, vă dă termopanele voastre jos, vă pune să plătiţi şi autorizaţia, vă şi amendează că aţi făcut fără autorizaţie. Este pe răspunderea lor, este strict problema lor, am încercat să-i ajutăm, am făcut multe conferinţe de presă. Aşa au dorit, aşa s-a întâmplat.
Olguţa Vasilescu

Edilul-şef al urbei nu a menţionat numele celui pe care l-a făcut “prostovan”, însă a recunoscut că cele afirmate de jurnalistul cu pricina erau de fapt reale. Adică, autorizaţiile trebuie plătite.

Cu cei care au făcut fără autorizaţie, eu am în continuare aceeaşi problemă:  autorizaţiile costă, ajunge la o mie de euro de apartament, e normal ca oamenii să spună de ce să dau o mie de euro, când atât costă reabilitarea pentru toată suprafaţa. Pe undeva este justificată întrebarea lor. Pe de alta parte nu putem să le aprobăm o autorizaţie până nu au toate avizele necesare. Au încercat administratorii de asociaţii de proprietari, la audienţe, să mă convingă să-i las să reabiliteze proprietarii pe cheltuaiala lor, dar să le asigurăm partea de autorizaţie. Noi nu putem să le facem proiecte pentru că arhitectul nostru şef a depus ştampila, deci nimeni nu are cum să le facă acest proiect şi avem acest program pe fonduri europene de care ar trebui să beneficiem.
Olguţa Vasilescu

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj