Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
SEDINŢE DE CONSILII LOCALE CU ORDINI DE ZI IMPORTANTE
Dragoş OSTROVEANU ,29 noiembrie 2013,00:00 nr. afisari:5006

În zilele de 26 noiembrie şi 27 noiembrie la Slatina şi la Caracal au avut loc şedinţele ordinare ale consiliilor locale.La Slatina, în data de 26 noiembrie pe ordinea de zi a şedinţei ordinare pe luna noiembrie, consilierii locali au avut şapte proiecte de hotărâri. Toate au fost aprobate. Punctele cele mai importante au fost: hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2013 şi hotărâre privind organizarea concursului „Slatina în haină nouă”.La Caracal, sedinţa s-a desfăşurat pe 27 noiembrie. În aceasta s-au aprobat câteva proiecte de hotărâri importante: aprobarea modernizării sistemului de colectare şi transfer al deşeurilor la nivelul municipiului (având în vedere că şi municipiul Caracal a adoptat propunerea - proiectul judeţului privind “Managementul integrat al deşeurilor în judeţul Olt”.

Aprobarea listei privind amplasarea staţiilor pentru îmbarcarea pasagerilor în transportul în comun rutier, precum şi aprobarea drepturilor băneşti, aferente personalului didactic privind decontarea cheltuielilor cu transportul (o problemă inportantă a judeţului având în vedere întârzierile existente). Unul din punctele importante ale ordinii de zi a fost proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2013. Însă la Caracal, cel mai important punct pe ordinea de zi se credea ca fiind (în mediul politic şi social) schimbarea viceprimarului Ioan Mocanu (ales în data de 22 iunie 2012) cu consilierul local Ion Bondrescu (se spune că este unul dintre apropiaţii deputatului Dan Ciocan). Se mai zvoneşte prin urbe că se va mai schimba şi managerul spitalului municipal Caracal dr. Liviu Radu cu un economist Marian Mitran cu origini părinteşti din comuna Rotunda (acolo unde îşi are domiciliul deputatul caracalean).

La începutul şedinţei am păstrat un moment de reculegere pentru fostul primar al municipiului profesor Nicolae Ciobanu, trecut în nefiinţă cu puţin timp în urmă. La sfârşitul şedinţei, directorul Colegiului naţional “Ioniţă Asan“ ne-a invitat duminică la festivitatea de sărbătorire a 125 de ani de la înfiinţarea colegiului. Un moment foarte important al şedinţei a fost prezentarea rapoartelor de activitate a conducătorilor instituţiilor de ordine publică din municipiu: comandantul poliţiei municipale, Vasile Ilie, şi şeful jandarmeriei locale, Gheorghe Runcan. Ceea ce este îmbucurător şi trebuie menţionat este faptul că municipiul este o urbe liniştită, fenomenul infracţional fiind în descreştere faţă de anul 2012.
A declarat Şerban Cernat, consilier local

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj