Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
CRAIOVA, CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ
Olguţa Vasilescu: «Să vină la Craiova! Săptămâna viitoare avem 100 de manifestări culturale!»
Ana - Maria Constantinescu ,27 mai 2013,22:27 nr. afisari:5192

Ioan Holender: «Cum să devină Timişoara Capitală Culturală Europeană în această stare de paralizie şi indiferenţă?»

Mai multe oraşe, între care Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, se luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Ioan Holender, preşedinte al Asociaţiei “Timişoara Capitală Culturală Europeană”, s-a declarat revoltat de faptul că oraşul de pe Bega nu are cum să câştige această bătălie.

Nimeni nu scrie nimic. Eu ştiu că nu este oraşul plin de ziare, dar nimeni nu îşi dă silinţa. Există această indiferenţă, această lene, această comoditate şi plictiseală. Cum să devină Timişoara Capitală Culturală Europeană în această stare de paralizie şi indiferenţă?
Holender

Ioan Holender, fost director al Operei din Viena, a făcut aceste declaraţii cu ocazia susţinerii unui curs despre managementul cultural internaţional la Universitatea de Vest.

Referitor la afirmaţiile profesorului, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat pe Facebook:
Ioan Holender, fostul şef la Operei din Viena şi şeful Asociaţiei «Timişoara Capitală Europeană» recunoaşte că Timişoara nu are cum să devină capitală culturală europeană în starea aceasta de paralizie şi plictiseală. Să vină la Craiova! Săptămâna viitoare avem 100 de manifestări culturale!

Edilul-şef al Băniei a făcut remarci şi la adresa celorlalte oraşe înscrise în competiţie.

Bătălia pentru Capitala Culturală: Boc a organizat un carnaval la Cluj la care au participat 1.000 de oameni (puţini faţă de Craiova), iar senatorul Coste, de la Braşov, a anunţat că va face o vizită la Ambasada SUA să ceară sprijin pentru ca Braşovul să primească titlul. Să-i spună şi lui cineva că SUA nu e în UE, vă rog! La carnavalul de la Craiova, eu m-am învârtit printre domni şi domniţe. La Boc, la Cluj, au venit studenţi urcaţi pe picioroange.
Primarul Olguţa Vasilescu pe pagina de Facebook

Edilul-şef al urbei a anunţat intrarea Craiovei în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană cu prilejul Zilelor “Mihai Viteazul”, care s-au desfăşurat luna aceasta în Bănie. Directorii instituţiilor de cultură din Craiova au mers la Sibiu, fostă Capitală Culturală Europeană în 2007, pentru a afla detalii despre cum se organizează competiţia. Mai mult, Craiova ar urma să aibă primul mall cultural din ţară. Potrivit primarului Olguţa Vasilescu, acesta ar urma să funcţioneze în incinta Complexului Expoziţional Multifuncţional din Romaneşti. Primarul Craiovei şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, au cerut şi sprijinul jurnaliştilor în promovarea acţiunilor culturale ale oraşului. “Ediţie Specială” s-a alăturat demersului autorităţilor. Facem apel la toţi locuitorii Băniei să se implice activ în organizarea, promovarea şi participarea la evenimente culturale, astfel încât, în 2021, Craiova să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj