Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Directoarea învinuită într-un dosar al DIICOT, Violeta Crăciun, îşi pierde funcţia
Nou şef la Direcţia Judeţeană de Finanţe Mehedinţi
Iulian Gogonea ,12 iunie 2013,22:54 nr. afisari:5752

Zilele trecute, prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, ne-a mărturisit în exclusivitate că, din punct de vedere legal, el nu poate face nimic pentru schimbarea din funcţie a şefilor de la Finanţe Mehedinţi şi Garda Financiară Mehedinţi, Violeta Crăciun şi, respectiv, Gheorghe Huza, cercetaţi într-un dosar penal de DIICOT Craiova pentru mânării cu evazioniştii. Ieri s-a găsit soluţia oarecum salvatoare pentru schimbarea directoarei Violeta Crăciun din funcţie. Spunem “oarecum” întrucât a rămas o directoare ceva mai mică. Mai precis, a fost dusă de susţinătorii ei politici  pe funcţia de director la Administraţia Financiară Drobeta Turnu Severin.

Violeta Crăciun, directorul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, săltată zilele trecute pentru audieri de către DIICOT Craiova  pentru că este suspectată de relaţii necurate cu evazionişti şi învinuită în acest dosar, şi-a pierdut funcţia. Ea nu a fost destituită, ci, ca o coincidenţă, tocmai în aceste zile i-a expirat detaşarea fostului director, care a revenit în funcţie. Este vorba de Cosmin Durac. Cosmin Durac revine în funcţia de şef al Finanţelor din Mehedinţi după circa şase luni, în care a fost detaşat la Vama din Portul Dr. Tr. Severin. Cosmin Durac a mai condus Finanţele Publice din Mehedinţi în perioada 2010 - 2012, ulterior el fiind detaşat la Direcţia Vamală Mehedinţi.

Acest lucru se întâmpla la sfârşitul anului trecut, când locul îi era luat de către Violeta Crăciun, al cărei nume a fost implicat zilele trecute într-un scandal de evaziune fiscală, aceasta fiind ridicată de acasă de către procurorii DIICOT. Pe 10 iunie însă, detaşarea lui Cosmin Durac a expirat, aşa că el a revenit acum în funcţia de director al Fiscului din Mehedinţi. Cel puţin asta e variantă oficială.

Detaşarea mea a început cu data de 10 decembrie 2012 şi s-a încheiat la 10 iunie 2013. Nu a fost necesar să primesc vreun înscris în ceea ce priveşte revenirea mea la conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Mehedinţi, deoarece detaşarea a expirat de drept şi, ca urmare, am revenit la direcţia Finanţelor Publice.
Cosmin Durac

Directorul Cosmin Durac s-a remarcat în anii în care a condus DGFP Mehedinţi prin faptul că a pus sechestru pe câteva palate ţigăneşti de la Strehaia, ca urmare a faptului că proprietarii acestora nu îşi plătiseră datoriile către bugetul de stat, dar şi prin alte acţiuni ferme de încasare de bani către bugetul de stat.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj